MOTIVAČNÍ KNÍŽKY

osobní rozvoj May 11, 2021

Dobré ráno (nebo kdykoli budete tenhle článek číst) vám všem, moji milí! Možná jste to zaregistrovali (ale možná taky ne, v záplavě všech blog postů, co se na vás valí každý den, stejně jako na mě), ale já měla normální prachsprostou tvůrčí krizi. Což je v případě, že máte jakoukoli alespoň trochu kreativní práci, dost průšvih.

Nedokázala jsem vymyslet nic pořádného, a když už se to přece jen povedlo, tak mi to nebylo dost dobré, aby se to dalo zveřejnit. Byla jsem přesvědčená, že všechno, co za to stojí, už bylo vymyšleno, řečeno, napsáno nebo nafoceno. Možná to bylo tím, že jsme měly všechny v práci tak dlouhé volno. Přece jen se do toho rozjetého kolotoče blbě naskakuje a když jste v zápřahu v podstatě non-stop, nemáte moc času přemýšlet “nad smyslem chrousta”. Jenže všechno se děje z nějakého důvodu a tohle volno bylo hodně zlomové.

Když už jsem se v tom vzduchoprázdnu plácala příliš dlouho, vykoukla na mě na instáči (jak jinak 🙂 ) fotka od jedné super blogerky Marianny Hewitt, která zřejmě procházela něčím podobným a na které doporučovala knížky, které jí pomohly. No však mě znáte – knížky, to je něco pro mě. Já jsem schopná přečíst i telefonní seznam, takže jsem si fotku uložila a nakoupila ve velkém 🙂

Jediný problém, který nastal, že jsem nikdy moc nedůvěřovala všem těm “jak být nejlepší a sežrat všechnu moudrost světa” rádcům. Koučování a hromadné povzbuzování mi je nějak proti srsti. Ale pak mi došlo, že v některých životních etapách a situacích může člověk vyčerpat už všechny své možnosti a nezbývá, než se obrátit o radu k odborníkovi.

Takže teď vlastně nic jiného nedělám, než čtu, čtu a čtu. A taky podtrhávám a už jsem si musela pořídit druhý sešit na všechny poznámky. Asi mi to nebudete věřit, ale po přečtení prvních 3 knih z jejího seznamu, se mi začíná obracet život naruby – v tom NEJLEPŠÍM významu slova! Všechno začalo dávat smysl. Během 3 dnů, co jsem se vrátila zpátky do práce, jsem dostala nabídku na spolupráci od dvou klientů, po kterých jsem toužila hodně dlouho. Dostaly jsme zakázku na výrobu dalšího klientského časopisu. Svého chlapa už mám u sebe v Praze a život dostal úplně jiný spád. Dokonce i “vztahy na pracovišti” zaznamenávají velkou změnu.

Nechci vám tu vášnivě spílat, jako nějaký kazatel lepších zítřků. Jen vám svým, doteď ryze pragmatickým, pohledem na svět, chci říct, že jestli jste se dostali v nějaké životní situaci do úzkých, je to jen začátek, NE KONEC!

Abych byla zcela konkrétní, tak jestli vás trápí nedostatek financí, MUSÍTE si přečíst knížku od Napoleona Hilla “Myšlením k bohatství”.

Jestli vás trápí uspořádání vaší firmy nebo kolektivu, ve kterém pracujete, MUSÍTE si přečíst knížku od Stephena R. Coveye “7 návyků skutečně efektivních lidí”.

A jestli vás trápí vztah (nebo peníze, nebo zdraví, nebo zkrátka vlastně cokoli), MUSÍTE si přečíst knížku od Hala Elroda “Zázračné ráno”. Tou jsem teda já začala a řeknu vám, je to nářez!!! A přitom, když budu parafrázovat Pelíšky, je to taková blbost 🙂 Tu měla Marianna na začátku svého seznamu a mě už je jasné proč.

Takže se nebojte, že budete vypadat jako slaboch, když si přiznáte, že chcete najít pomoc. Čtěte, otevřete svou chytrou hlavičku a dejte tomu chvíli. Uvidíte, že zázraky se dějí. Teda, ne úplně samy od sebe, ale vy už budete vědět, jak jim jít naproti. Co víc si od knížky můžete přát? 😉

A jestli jste některou z nich četli, určitě mi dejte vědět! Budu strašně ráda za každý váš postřeh i názor. Tak se mějte krásně a ať z tohohle jediného života, který máme, vytřískáme to nejvíc, co se jen dá!
Xo, Vaše
podpis_ja-1
Z celého srdce děkuji on-line knihkupectví Martinus.cz za to, že pro mě vždycky najdou cokoli si usmyslím!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.