KNIHY O MÓDĚ

osobní rozvoj Mar 11, 2021

Nechtěly jsme náš nový blog příliš spojovat s naší každodenní prací ve Škole stylu, ale poslední dobou dostáváme tolik mailů s dotazy na “studijní materiály”. Chcete vědět o knížkách, ze kterých učíme nebo které doporučujeme ještě před tím, než k nám nastoupíte na kurz stylingu nebo workshopy. Proto jsme se rozhodly o našich nejoblíbenějších módních knížkách udělat celý článek. Probraly jsme celou naší “školní” knihovničku a vybraly the best of. A všechny knížky se dají objednat v Čechách, takže při objednání nemusíte řešit clo a při nákupu nad tisícovku ani poštovné. Tak jdeme na to.

Naše nejoblíbenější “pařížská” knížka How to be Parisian Wherever You Are už vyšla i v češtině, ale v překladu prostě není tak zábavná (a hlavně česká verze obalu vůbec není fotogenická, haha). Tohle je must have pro kohokoli, kdo si ještě stále myslí, že francouzská manikúra je trendy, kdo miluje loga značek umně vyvedená ve flitrech přes celá prsa a další vychytávky, kterých se v Čechách ne a ne zbavit 🙂

Cena: 550 Kč

#GIRLBOSS je jedna z Aleniných nejoblíbenějších. Napsala jí zakladatelka módní značky Nasty Gal a měl by si jí přečíst každý, kdo se chystá do profesionální módní branže (na jakoukoli pozici). Sophia napsala tuhle knížku hodně osobně, o celé své kariéře, která začala tím, že prodávala oblečení na ebay až po současnost, kdy je majitelkou miliónového módního impéria. A hlavně je o tom, že vždycky musíte věřit svým instinktům! Doporučujeme hlavně těm, kteří se do Školy stylu chystají na workshop módního marketingu. Tohle je totiž jedna z nejlepších učebnic.

Cena: 219 Kč

Abeceda módy už v češtině téměř není k dostání. Ale našly jsme vám jí aspoň ve slovenštině. Tuhle knížku doporučujeme na každém kurzu stylingu, který pořádáme. Je to takový kapesní tahák módní terminologie, návrhářů, stylů… Jasně, stručně, přehledně.

Cena: 330 Kč


Móda století je naprostý zázrak ukrytý v celkem nevzhledném obalu (na to, že je to tak stylová knížka, by si vážně zasloužila dotisk v novém kabátku). Bohužel v češtině je téměř k nesehnání (zkuste antikvariáty, tam se občas dá ulovit). Ve slovenském jazyce je k dostání TADY. Tahle knížka rozhodně není nějaké oddychové čtení. Je to skoro vědecká kniha o vývoji trendů, vnímání módy v různých časových obdobích, příběhy světových návrhářů a jejich značek, zkrátka jestli studujete nějaký umělecký obor, tohle by měla být vaše povinná četba.

Cena: 840 Kč

Se šarmem Pařížanky je takové nenáročné čtení (rozumějte, spousta fotek a obrázků) a je to typická knížka od Ines de la Fressange – zábavná. Takže ideální pro všechny, kteří se módou nechtějí živit, ale hledají prostě jen každodenní inspiraci vhodnou pro svůj šatník. Jo a není jen o oblečení, ale i o cool místech v Paříži (na nákupy, na kafe, na jídlo…), takže skvěle poslouží i jako průvodce, jestli se do Paříže chystáte třeba na prodloužený víkend.

Cena: 427 Kč


Poslední naprosto povinná četba je knížka Legendy módy, kterou si u nás střežíme jako oko v hlavě. Zaprvé je skvěle napsaná a za druhé má super nápad: vysvětlí polopatě to, proč se z některých módních kousků staly ikony, které nikdy neztratí svou hodnotu. Víte, proč zrovna levisky? Kde se vzal a co znamená mít šátek od Hermés? Proč se jmenuje ten nej klobouk Borsalino? Proč je Burberry trenčkot tak úžasný a nezměnil se víc než 100 let? V téhle knížce najdete nádherné fotky i profesionálně zpracované texty a celé dohromady vás to bude moc bavit, to přísaháme.

Cena: 759 Kč

A ještě poslední třešnička na dortu – knížka, kterou napsala naše (a snad i vaše) drahá Alex. Najdi svůj styl je o líčení, péči o pleť, úpravě vlasů a samozřejmě také o oblékání. A protože ji Alex opravdu sama napsala, strašně si jí za to vážíme a s klidem jí můžeme doporučovat, protože fakt stojí za to. Teda, knížka je určená především pro mladé holky, které se v módě a stylu trochu ztrácí. Ale vzhledem k tomu, že ji se zaujetím přečetla i Alena, která se už ve stylu tak úplně neztrácí a rozhodně není “mladá holka”, tak tahle četba rozhodně nikomu neuškodí 😉

Cena: 237 Kč

Všechny odkazy na knížky najdete pro jistotu ještě dole pod článkem a my doufáme, že se s vámi osobně potkáme na nejbližším kurzu stylingu! Protože jak někdo miluje knížky, tak my milujeme jeho 🙂
Xo, Vaše
podpis-286x190

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.