JAK ZŮSTAT POZITIVNÍ, AŤ SE DĚJE COKOLI

osobní rozvoj Mar 12, 2021

Krásný den, moji drazí! Původně jsem vám chtěla opět napsat nějaká stylingová moudra a nahrát fotky outfitu. Ale díky jedné zprávě, kterou jsem dostala na instagramu (píšu o ní o kousek dál), jsem se rozhodla, že se vám pokusím udělat krásný a pozitivní začátek týdne. A tajně doufám, že nejen začátek, ale i celý zbytek týdne… celý měsíc… celý život!

Jestli jste četli můj článek o 4 POZITIVNÍCH ZMĚNÁCH, které jsem letos udělala, tak víte, že “přeprogramování” v hlavě není vůbec snadná záležitost. Ale když to neuděláte vy, nikdo jiný to za vás neudělá. A jestli chcete zbytek života prožít nejlíp, jak to jen jde, prostě to udělat MUSÍTE.

Jestli nemáte tolik času na všechny motivační knížky o osobním rozvoji (ale měli byste si ho udělat!), vybrala jsem pro vás 3 zásadní kroky, díky kterým se vás pozitivní myšlení bude držet jako klíště. Jestli potřebujete nějaký konkrétní příklad, podívejte se na mě. Jsem chodícím důkazem toho, že to funguje. Víte, že jsem neměla zrovna snadný rok (když se to tak vezme kolem a kolem, tak ani život se se mnou zrovna nemazlil). Byla jsem smutná a zklamaná, pořád jsem na něco/někoho nadávala, byla jsem sama se sebou nespokojená a o nějaké sebelásce vůbec nemohla být řeč. Z mého života se postupně vytratila radost i peníze.

Myslela jsem, že když budu hlásat všude na potkání “pravdu”, jak špatně na tom jsem po fyzické, psychické i materiální stránce, uleví se mi a nějakým zázrakem se můj stav zlepší. PRDLAJZ! Bylo to den ode dne horší!!!

Až se mi náhodou dostala do ruky knížka, o které jsem vám už tisíckrát psala (Zázračné ráno) a pak se přidaly další a další (odkazy najdete dole pod článkem) a mě začalo docházet, že jediný, kdo může tohle “prokletí” změnit, jsem JÁ SAMA.

Zní to neuvěřitelně, ale od té doby, kdy jsem se rozhodla, že budu šťastná a opravdu na tom každý den tvrdě pracuju, se mi otočil život vzhůru nohama. Každý den se mi stane aspoň jedna úžasná věc, po které jsem toužila. Dostávám jednu zakázku za druhou. Během jediného týdne jsem dostala 5 (slovy: PĚT!) pozvání na rande.

A co proto konkrétně dělám? Tady jsou moje osobně ověřené tipy, jak na to:
1. KDO TO TADY MÁ NA POVEL? VY SAMI!
Teď přišel čas na zmiňovanou zprávu. Poslala mi jí jedna čtenářka po mém rozchodu: “Vy jste mi dávala naději, že single holka může najít lásku a štěstí. A teď je mi to líto a má naděje zase uhasla.” A já se strašně vyděsila. Jednak z toho, jak svým jednáním můžu tak moc ovlivnit život úplně cizích lidí. A druhak z toho, kolik lidí to má ve svých hlavinkách nastavené úplně špatně.

Buďte šťastní, protože CHCETE být šťastní. Neočekávejte od nějakoho jiného, že vás šťastným udělá. Jak řekla Lady Gaga: “Nechceš-li být nešťastný, nevkládej klíč od svého štěstí do cizí kapsy.”

Být šťastný není dar, je to rozhodnutí.

Proto si pamatujte:
Ať už se vám v minulosti přihodilo cokoli, nedopusťte, aby to definovalo vaši budoucnost! Jakým člověkem se rozhodnete být dnes, takovým člověkem budete zítra.
Zamilujte se do sebe! Je to snadné si to přečíst, že? Ale věřte mi, i mě to trvalo až nehorázně dlouho. Když se do sebe zamilujete vy sami, udělají to i ostatní. Když se sama se sebou nebudete cítit dobře, proč by se s vámi měli cítit dobře ostatní?!
Nesrovnávejte se s ostatními! To, co dělá šťastné ostatní, nemusí automaticky udělat šťastného člověka z vás. A navíc, stejně u těch druhých nikdy nezjistíte úplnou pravdu. Jak se říká, do ložnice nikomu nevidíte :-)

2. UDĚLEJTE SI “SEZNAM VDĚČNOSTI”
Ať budete číst jakoukoli knížku o osobním rozvoji, v každé tuhle kapitolu najdete. Je to nezbytná součást pozitivního myšlení a hlavně, je to ten nejlepší začátek.

Einstein prý každý den řekl 100krát slovo “děkuji”. Děkoval svým předchůdcům a kolegům za vynálezy, které objevili a které jemu samotnému umožnily jít dál. Já si z vyjadřování díků udělala svůj ranní rituál. Když si čistím zuby, sprchuju se, myju si vlasy… v duchu si procházím všechny hmotné i nehmotné věci, za které jsem opravdu vděčná. Nejdřív jsem si připadala jako pitomec, na nějaké velké díky jsem nikdy moc nebyla (chyba!). Ale postupem času se do děkovacího rituálu přidal i ten pocit, který tam má být – ryzí štěstí. A co na tom, že vůbec první, za co jsem pocítila absolutní vděčnost, byla podzemní garáž a parkovací místo v ní? 😀

Jestli si nechcete každé ráno mrmlat v koupelně slova díků, aspoň si je jednou týdně napište na papír. Uvidíte sami, jakým fofrem se vám začne měnit myšlení, ale hlavně život samotný!

3. DĚLEJTE NĚCO PRAVIDELNĚ A DŮSLEDNĚ
Teď rozhodně nemluvím o cvičení. Ačkoli to je v udržení pozitivní nálady jedna z nejlepších věcí, co můžete udělat. Mluvím o jakékoli činnosti, která vám dělá hezky na těle nebo duši nebo obojím. Pište si deník, začněte chodit na masáže, přečtěte každý měsíc jednu knížku, přihlaste se do nějaké zájmové skupiny a choďte na všechny její setkání, vstávejte o hodinu dřív a celou si jí nechte jen pro sebe…. Ať se rozhodnete pro cokoli, nejdůležitější je, abyste to dodržovali. Já se třeba začala pravidelně odličovat (ano, vím vím, ale lepší pozdě než později, že 🙂 ). Právě tahle důslednost ve vás posílí víru v sebe sama = budete se cítit hezky = nastartujete a hlavně si udržíte pozitivní přístup i ke všemu ostatnímu.

Hlavně si nemyslete, že od té doby, co jsem si přeprogramovala hlavu, se mi nedějí žádné špatné věci. Ale v mnohem menší míře a já se k nim už umím postavit tak, aby mě zasáhly co nejmíň. A když na mě lezou chmury (zrovna třeba tuhle sobotu, začalo mi být smutno), okamžitě s tím začnu bojovat. Jde jen o to, udělat cokoli, abyste změnili tok energie – z negativní na pozitivní. Já to musím udělat fofrem, protože se bojím, že jak se to jednou rozjede, nebude to mít konce.
Takže pro jistotu vám ještě napíšu moje fofr tipy na “přehození výhybky z blbé nálady”:
Pusťte si vaší oblíbenou písničku. Něco energického, žádné dojáky, které vás rozpláčou! Já si vyrobila playlist z mých nejoblíbenějších hitů z 80. a 90. let, na které jsem tenkrát křepčila na diskoškách. Rozesmějou mě už první tóny.
Dívejte se chvíli na něco zeleného. Ta barva prý má v sobě spoustu pozitivní energie. A nemyslím tím starou kuřecí šunku, která vám plesniví v ledničce 😀
Najděte si na instagramu profily s vtipnými videi a fotkami zvířat. Jestli teda nemáte možnost poňuchat se se svým domácím mazlíčkem, tak tohle jako berlička funguje zázračně! Můj nejoblíbenější je tenhle @hilarious.ted a přijímám tipy na další!
Minutu cvičte a endorfiny se postarají o zbytek. Stačí vyskočit a dolů do dřepu a tohle opakovat nejrychleji, jak to zvládnete.
Minutu se usmívejte od ucha k uchu. Sekněte se a fakt to tu minutu dejte! Totiž už za 20 sekund se do vašeho mozku dostane signál, že se usmíváte, a ten začne produkovat hormony štěstí.
Jestli jste dočetli až sem, tak zaprvé děkuju (přece jen, fotky k němu jsem dělala hodinu, text psala 4 hodiny!) a za druhé HURÁ, máte z polovičky vyhráno! Jestli zažíváte to, co ještě donedávna já, jděte bod po bodu. A když si nebudete v něčem jistí, jsem tady a podělím se s vámi o svoje zkušenosti. A jestli už jste tuhle magickou hranici štěstí úspěšně překřočili, podělte se vy se mnou.

Přeju vám nádherný začátek týdne a příště zase outfit 😉


Xo, Vaše

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.