JAK VYUŽÍT DLOUHÉ ZIMNÍ VEČERY

osobní rozvoj Mar 12, 2021

Ti z vás, se kterými už se “znám” delší dobu, vědí, jak moc nemůžu vystát zimu (ano, už teď je pro mě zima a nikdo mi to nevymluví) a jak moc potřebuju k životu sluníčko. Takže dlouhé zimní večery, ať to zní sebevíc romanticky, mi vůbec na náladě nepřidávají. Zásadní problém, který s tímhle obdobím mám, je, že moje produktivita, plány a cíle odchází stejně rychle, jako sluneční paprsky. V létě jsem byla plná vitality a teď si připadám jako medvěd, který se připravuje zazimovat. Proto jsem letos přišla s plánem, jak z té věčné tmy vytěžit pro sebe co nejvíc. Jestli patříte do stejné “letní” kategorie, tenhle článek by vám mohl pomoct dožít se jara ve zdraví jak fyzickém, tak hlavně duševním.

1. UMĚLÉ SLUNCE
Po té žluté kouli se mi stýská nejvíc. Přátelé si ze mě dělají srandu, že já jezdím na sluneční pohon. Takže jsem si našla aspoň malou náhradu. Předem upozorňuju, že řešení není solárko, ale tahle UV lampa. Koupila jsem si jí před pár lety a celou zimu jsem jí používala jako prevenci proti rýmě, kterou mám nonstop od září do dubna. Pak jsem našla “zálibu” ve stěhování a úplně jsem na ní zapomněla. Ale díky mé starostlivé mamince už mi zase zachraňuje každý večer pleť, dutiny i výrobu kolagenu. Co byste víc mohli od takové malé bedýnky chtít?! Ale pro jistotu znovu opakuju – neopaluje to! Denně dám 15 minut před spaním a konečně už můžu zase v noci dýchat bez kapek do nosu a moje pleť je vypnutá jak zamlada 🙂

2. MEDITACE
Nejsem žádný budhista, takže meditovat doopravdy vůbec neumím. Ale když už jsem z toho věčného nedostatku světla krapítek na nervy, spustím aplikaci CALM a mám vystaráno. Je zadarmo a jsou v ní i programy osobního rozvoje. Jen zrovna ty jsou v angličtině a mě se přece jen pořád ještě nedaří se v cizím jazyce úplně rozvíjet 🙂 . Já tuhle aplikaci používám jen kvůli hudbě, respektive zvukům, které si můžete navolit. Můj nejoblíbenější je zvuk deště a bouřky (a pak samozřejmě plápolající oheň v krbu). Když nemůžu usnout, je to lepší, než koukat na kompu na Poirota. Zabírá to báječně!

3. ČAS NA ČTENÍ
Tohle je jediná věc, která mě odrazuje od okamžitého přestěhování se někam na jih: večery s knížkou! Zásoby jsem začala dělat už od září, takže do konce roku jsem zaopatřená. Kromě thrillerů (moje úchylka, to se přiznávám), jsem v ložnici na parapet navršila už 10 knížek o self couchingu (moje nová úchylka). Polovinu z nich jsem zakoupila i v anglické verzi, aby mé nadšení mohl sdílet i můj drahý. A víte, co mi na to řekl? Doslova: “Já jsem tolik knížek nepřečetl za celý život!” 🙂 Já si ale nenechám svoje knižní chvilky nikým zkazit. Jsou moje už od dob, kdy jsem se naučila číst (a že to bylo na můj věk skoro až příliš brzo) a od té doby mě to nepustilo. A jak už víte z mého “zázračného rána”, 20 minut denně bohatě stačí a je z vás nový člověk.

4. PLÁNY NA ROK 2018
elekejte se, není to překlep. Vážně to pomáhá, uklidňuje a navíc to má mnohem větší smysl, než 1. ledna hystericky vypisovat novoroční předsevzetí (která samozřejmě 2. ledna vyletí komínem). Teď na to je ten správný čas, máte na to klid a opravdu důkladně můžete zvážit všechny vaše osobní i pracovní plány a hlavně cíle. Čím konkrétnější budou, tím lépe se vám bude dařit jich dosahovat. A se silvestrovskou kocovinou toho vážně moc nevymyslíte. Takže na noční stolek tužku a sešit a kdykoli vás něco nového napadne, sem s tím. Prozkoumejte každou část vašeho života. Přejete si předělat obývák? Chcete si najít lepší práci? Toužíte si najít skvělého partnera? Chcete odletět někam daleko nebo objevit nové místo v Čechách? Potřebujete vytřídit šatník? Toužíte se začít znovu vzdělávat? …. Tohle všechno potřebuje pořádný research, to nejde jen tak střílet od boku. A k tomu jsou tyhle dlouhé večery jako stvořené.

Přeju vám krásný začátek víkendu a dejte mi vědět, jaké jsou vaše zbraně do tmy 😉
Xo, Vaše

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.