JAK VÁM KAŽDODENNÍ VDĚČNOST MŮŽE ZMĚNIT CELÝ ŽIVOT

osobní rozvoj Mar 12, 2021

Krásný den, moji drazí! K něčemu se vám přiznám – došly mi fotky. Což znamená, že opět nadešel ten správný čas na trochu “hlubokého” zamyšlení (haha), čili článek, který je víc o duši, než o těle (a tudíž k němu můžu vzít fotky, které mám ve složce “NĚJAKÝ ČLÁNEK”). Ale znáte mě, nebudu vám tady ani kázat, ani přikazovat. Jak říká Woody Allen, jestli chceš poslání, tak běž na poštu. Navíc stejně jako vy, si i já občas strašně ráda od všech těch šatiček a botiček a trendů a střihů odfrknu.

Tentokrát mě k tomuhle článku přiměla chvíle, kterou jsem zažila včera. Byly 4 hodiny odpoledne a já jsem jela z práce! Stihla jsem brzkou večeři s kamarádkami a užívala si každou minutu smíchu, povídání i dobrého jídla. A cítila jsem čistou vděčnost. Po těch dvou měsících toho šíleného pracovního zápřahu, kdy jsem nebyla schopná ani určit, jaký je den, jsem se v tu chvíli usmívala od ucha k uchu a… děkovala.

Víte už, že jsem se rozhodla jít touhle cestou před pár měsíci, po přečtení knížky Tajemství a teď čtu Kouzlo. Je to jednoduchá logika – čím víc budete vděční za to, co máte, tím víc toho dostanete. Čím vděčnější budete, tím šťastnější se budete cítit. Já vím, že už jste to slyšeli, možná i několikrát… ale ruku na srdce, praktikujete to?

Takže se teď vykašlete na pochybnosti a prostě to zkuste: Jeden týden (to není moc), 5 minut denně (to je jak prd). A za týden se tu zase sejdeme a vy mi můžete povyprávět, co se změnilo. Jestli potřebujete trochu popostrčit, tak tady máte 3 tipy, jak na to. Bude to taková 7 denní výzva vděčnosti.

1. UDĚLEJTE Z “VDĚČNOSTI” KAŽDODENNÍ RUTINU
Každé ráno, hned po probuzení, poděkujte. S každým krokem do koupelny (nebo na záchod 🙂 ), řekněte/myslete si “děkuju”. Za cokoli, co vás napadne. Ale nemrmlejte to jen automaticky, jako když po někom něco opakujete. Ale opravdu myslete na věci, za které jste vděční. Uvidíte, na kolik věcí přijdete. Od zdraví vašich dětí až po hrnek voňavé kávy.

Tím chci říct, že vděční můžeme být i za docela obyčejné věci, které máme tendenci brát jako samozřejmost. Však víte, že i života si začnete vážit přesně ve chvíli, kdy jste blízko k jeho ztrátě.
2. KAŽDÝ DEN SI NAPIŠTE SEZNAM “VDĚČNOSTI”
Já mám na to celý sešit. Jestli se ale trochu stydíte, že by ten váš mohl někdo najít a klepat si na čelo, udělejte to tak, že si seznam napíšete na papír. V klidu, nechte plynout myšlenky. A až budete pro ten den hotovi, prostě papír vyhoďte, aby ho nikdo jiný nečetl. Kašlete na to, že neděkujete za světový mír, ale za novou kabelku. Je to VÁŠ seznam a VY děkujete srdcem, ne politickým prohlášením. Jak už jsem jednou psala v podobném článku, na mém seznamu byla na prvním místě podzemní garáž, protože nemusím každé ráno odmetat sníh a sedat do zmrzlého auta ;-).
3. “VDĚČNOST” PŘED USNUTÍM
Než to zalomíte do polštáře, vzpomeňte si aspoň na jednu hezkou věc/moment, za kterou/ý jste vděčni. Jasně, že někdy máte jeden z těch dnů, kdy jediné, na co se těšíte, je, až skončí. I přesto, snažte se a uvidíte, že minimálně jednu věc, za kterou můžete poděkovat, najdete. Tohle je ta nejsnadnější cesta, jak být vděční každý den. Navíc tak jednoduše nastartujete pozitivní myšlení. A když budete s pozitivní myšlenkou usínat, budete se takhle naladěni i probouzet. Jednoduché jako facka.

Vidíte, jak málo času k tomu potřebujete? A zachvíli taky uvidíte, jak obrovský dopad na váš život tyhle “ptákoviny” budou mít. Slibuju, že 5 minut denně vám dokáže změnit život, že si to ani představit neumíte. Takže od zítřka, 7 dní…. Začínám: Jsem vděčná za svoje čtenáře, kteří oceňují moji práci a navíc jsou inteligentní a ještě k tomu vtipní. Jsem vděčná za voňavé papírky do sušičky. Jsem vděčná za sluneční paprsky, ale i tak za tu garáž :-).


Xo, Vaše veskrze vděčná

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.