JAK UDĚLAT Z ROKU 2018 TEN NEJLEPŠÍ

osobní rozvoj Mar 12, 2021

Krásný první den vám všem, moji drazí! Jestli jste na tom aspoň trochu podobně (a to jste, o tom jsme se všichni přesvědčili v posledím loňském týdnu, nemám pravdu?), tak hysterii s názvem “novoroční předsevzetí” berete s velkou rezervou. Je tu totiž zásadní problém – když něco nejste ochotni udělat/změnit, tak vám datum 1.1. jakéhokoli roku je prd platné.

U mě konkrétně ale pár věcí uzrávalo už hodně dlouho, některé z nich jsem začala praktikovat už dávno před koncem roku, takže beru tenhle další nový začátek jako dobrý důvod ne k předsevzetí, ale k PLÁNOVÁNÍ. A tohle jsou moje hlavní cíle, kterých chci dosáhnout (nebo už se mi to dokonce povedlo) a doufám, že by třeba někomu z vás mohly usnadnit život stejně, jako mně.

“BUĎTE VDĚČNÍ”
Nekruťte očima a poslouchejte mě :-). Já tím nemyslím, abyste někomu z vděčnosti lezli… však víte kam. Nebo někoho zahrnovali dary z vděčnosti, že se s váma přátelí/chodí/žije (dělala jsem to celý svůj život, strašně těžko se tohohle zlozvyku zbavuje, věřte mi). Vděčnost musíte mít v sobě. Cítit jí. Mě teda dost pomáhá, že své díky říkám nahlas směrem k nebi (asi spíš k vesmíru, než k nějakému pánovi, co sedí na obláčku). Začala jsem tenhle rituál osobního děkování po přečtení Zázračného rána a pak ještě víc po Tajemství. Děkuju za všechno, na co si vzpomenu. Už jsem to jednou psala, děkuju každý den třeba i za to, že mám u kanclu parkovací místo a doma podzemní garáž :-).

Právě pocit vděčnosti za všechny úžasné věci, které máte, vám jednak nastartuje pozitivní myšlenky a druhak změníte energie kolem sebe. I když jste sebevíc pragmatičtí (já taky, nebojte!), všechny důkazy, které se začnou objevovat ve vašem v životě, vás zbaví i posledních pochybovačných narážek. Jestli to chcete v názorných příkladech, tak nikdy nebudete mít lepší auto, když nebudete vděčni za to, které máte.

Já jsem strašně dlouho brala všechno hezké, co se mi v životě dělo, jako samozřejmost. Jako něco, co si přece jasně zasloužím a není potřeba se v tom někam babrat. A kam jsem to dopracovala? Přišla jsem téměř o všechno. V ten zlomový okamžik se mi něco v hlavě přecvaklo a mě došlo v plné parádě, že to je jen důsledek mého minulého chování. A že to takhle nemusí být pořád. Že tím, že se budu pořád bát, jestli to zvládnu, jestli to uplatím, budu akorát vystresovaná, smutná a naštvaná. Ale ve skutečnosti se tím nezmění nic. Tak to radši budu myslet pozitivně, ať se ke mě ty krásné věci zase rychle vrátí. Stačí, když dneska začnu měnit svůj budoucí život. A vychází to! Krok za krokem, ale děje se to. I za to nikdy nepřestanu být vděčná.

“NECHTE TO BÝT”
Ať už vás v minulosti potkalo cokoli, nemůžete dopustit, aby taková událost ovlivnila váš život na trvalo. Minulost nebyla vaše volba. Budoucnost JE! Já jsem se třeba vědomě odmítla pořád se babrat v sebelítosti z nepravosti, kterou na mě napáchal můj celoživotní nejlepší přítel. K čemu? Měl k tomu svoje důvody, udělal to, co udělal a už se to nedá napravit. Historie se nedá přepsat. Přestal zabírat místo v mém srdci i hlavě a na jeho místo tak mohly přijít jiné úžasné osobnosti (a rovnou hned 2!). Sice je neznám 24 let, jako jeho, ale každé přátelství jednou začne a když se budu snažit, s těma dvěma novýma třeba oslavím své 60. narozeniny. Víte, co tím myslím? Když někoho kdysi milovaného “nenencháte odejít”, neuděláte tak ve svých srdcích a hlavičkách místo pro někoho jiného. A ten někdo jiný bude třeba miliónkrát lepší, než ten bývalý. A teď rozhodně nemluvím jen o přátelství ;-).

“NEVZDÁVEJTE SE”
Já vím, někdy je to téměř nad lidské síly. Máte své sny, něco chcete dokázat (a je jedno, jestli je to vysněná práce, vztah, rodina nebo sportovní rekord…), tvrdě na tom pracujete, ale kolem vás je příliš “hluku”, který vám bere soustředění a hlavně vůli. A hlukem nemyslím rambajz, ale emoce a názory ostatních. Určitě se vám to stalo – měli jste svůj sen, se kterým jste se nadšeně svěřili rodičům nebo kamarádům a místo neutuchající podpory se vám dostalo jen pohrdavého výrazu: “To snad nemyslíš vážně, zbláznila ses?!” Nebo jste na svém snu dlouho pracovali, ale najednou jste museli začít řešit problémy v práci, doma… a sen se pomalu začal rozplývat. To je přesně ten “hluk”, který nás zrazuje od dosažení našich cílů, bere nám vítr z plachet a zasazuje semínka pochybností.

Nikdy se nesmíte vzdát! A jestli ano, tak to nebyl váš sen, ale jen momentální touha nebo nápad. Jestli vás váš sen doprovází už pár dní/měsíců/let a vy ho nemůžete dostat z hlavy, jděte za ním. Kašlete na názory ostatních, nechte si ho pro sebe a nenechte nikoho, aby vám ho vzal. Na to NIKDO nemá právo!

 

Ovšem kecala bych, kdybych vám tvrdila, že nemám svoje SEZNAMY. Na jednom pracuju už skoro týden a je to seznam mých snů. Teda ne toho, co se mi zrovna zdálo :-), ale toho, co si přeju. Prostě wish list. Touhy, u kterých nemám ponětí, jak jich docílím, ale celou svou duší jich docílit chci. Jenže to není tak snadné, jak jsem si původně myslela. Třeba v sekci “materiální touhy” mám zcela jasno (jestli ono to o mě něco nevypovídá 🙂 ). Ale třeba políčko vztahy a osobní touhy, tam jsem se musela dost zamyslet a pořád si nejsem jistá, jestli jsem své touhy formulovala skutečně pravdivě.

Druhý seznam jsou prachsprostá novoroční předsevzetí. Ten byl mnohem snadnější. U těch vím, jak jich dosáhnout a že to bude brzy. Tady je:
Budu postovat na blogu 3-4 články týdně.
Začnu znovu chodit na tréninky tenisu.
Najdu dobrého investora a prodám část Školy stylu.
A samozřejmě si i nadále budu udržovat pozitivní přístup ke svému životu, protože mě to strašně baví a dělá to zázraky.
Moc si přeju, aby aspoň něco z tohohle článku zarezonovalo s vašimi pocity a touhami a abychom to společně nikdy nevzdali! Přeju nám nádherný společný rok a nenechávejte mě v tom samotnou, jo? 🙂 A já se jdu převléknout do tepláků, jdu ze sklepa vyhrabat tenisové rakety a hurá na svůj první letošní trénink. Ježiš já se tak těším!


Xo, Vaše

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.