4 TIPY, JAK DODAT NOVÝ ŠMRNC VAŠEMU BYTU

osobní rozvoj Mar 12, 2021

Krásné ráno, moji milovaní! Dneska vám chci ukázat, jak jednoduše upgradovat váš byt, aniž byste museli hýbat s nábytkem, něco montovat, nebo předtím vyloupit banku. Při mé současné frekvenci stěhování 3x během jednoho roku mám zkušeností na rozdávání. Náš byt není ani po měsíci pořád hotový. Vymyslela jsem si třeba galerii obrazů na stěnu a co myslíte, všechny obrazy pořád stojí na zemi opřené o zeď. Hlavně, že jsme v Ikea zakoupili laserový zaměřovač s vodováhou 😀 . Proto vám kompletní home tour udělám až později. Teď tedy jen pár tipů, jak pozměnit to, co už máte doma a už je to pro vás krapítek okoukané. Říkám tomu “malé prkotiny s velkým účinkem”.

1. KOBERCE & KOBEREČKY
Nemyslím tím, že pojedete do Sconta a koupíte koberec na celou plochu obýváku! Zaprvé s tím pak už nejde moc vymyslet a za druhé už jsou koberce od rohu k rohu místnosti přežitek. Jedna malá kožešina “hozená” do rohu nebo koberec, který přesně pasuje pod jídelní stůl, to jsou věci, které vás nebudou stát majlant, ale mají instantní zútulňovací účinek. Navíc se dají snadno přesunout jinam nebo vyměnit, aniž byste museli vystěhovávat celý byt.

Já nedám dopustit na kožešinu z Ikea, kterou jsem teda jednou neuváženě vyprala v pračce a pak jí musela chudák moje maminka rozčesávat asi týden. Tvrdila, že si připadala jako tatranský bača. Kožešina je součást mojí zelené džungle a pro ještě větší hygge účinek jsem k ní dala i lucerničky, které jsem sehnala v akci v Lidlu za tři stovky.

2. ROZKVETLÁ KVĚTINA
Nevěřili byste, jak jeden květ dokáže rozzářit pokoj. Nemyslím tím teď zrovna řezané kytky, přece jen si kupovat pugét každý týden dost leze do peněz. Ale “taková orchije, pane doktore”, to je ryzí nádhera. A jestli nemáte tak šikovnou maminku, jako mám já, která dokáže uzdravit jakoukoli kytku, kterou nedopatřením usmrtím, pořiďte si umělou orchidej v Ikea. Když jí dáte do hezkého květináče, přísahám, nikdo nepozná, že jste jí nevypěstovali osobně. Já mám tu svojí ve skleněné dóze, ve které původně byla svíčka Meadows.

3. ŠPERKY JAKO DEKORACE
Mám ráda multifunkční řešení. A přesně takhle to mám se šperky. Přes den ozdobí můj outfit a když přijdu domů, ozdobí i můj prádelník. Stačilo k tomu pořídit v H&M Home zrcadlový tácek, skleněnou krabičku a v Ikea skleněnou dózu se zlatým podstavcem a hned ta komoda prokoukla. Ještě jsem dozadu postavila zarámované fotky (a taky notový záznam písničky, kterou mi kdysi k narozeninám složil jeden můj hudebně nadanný ctitel) a hned to v ložnici vypadá… tak nějak vznešeně.

4. ORIGINÁLNÍ LAMPA
Na lampy mám pravděpodobně úchylku. Nemám ani jednu stejnou, v kanceláři i doma je co lampa, to originál. Tuhle jsem koupila v Emirátech a při stěhování věcí do Prahy to byla moje podmínka, že bez ní neodjedu. Což v praxi znamenalo, že můj kufr měl díky tomu železu a mramoru dvakrát překročený limit pro nadváhu 🙂 . Cylindr už jsem musela v Praze dokoupit extra, protože ten původní měl rozměry cirkusového stanu a převoz nepřežil. Jednoznačně doporučuju zastavit se v nějakém bazaru nebo na blešáku. Tam najdete takové skvosty, že nebudete věřit svým očím (a ještě k tomu za pár peněz).

Snad jsem vás trochu inspirovala a jestli se o víkendu nechystáte někam ven, zůstaňte doma a upgradujte :-). Uvidíte, že tyhle prkotiny dokážou nejen potěšit vaše kreativní ego, ale i výrazně zlepšit náladu. Tak krásný dekorativní víkend!


Xo, Vaše

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.