3 NEJVĚTŠÍ CHYBY, KTERÉ JSEM ZA SVOU KARIÉRU UDĚLALA

osobní rozvoj Mar 12, 2021

Krásný den, moji milí! Blíží se další díl mého podcastu a tentokrát bude o tom, jak rozjet své vlastní podnikání. Krok za krokem vás provedu celým procesem, od prvního nápadu, vymyšlení názvu vaší značky, až po administrátorské a právní věci, které na vás čekají.

Nechci se chlubit, ale tentokrát se mi to vážně povedlo ;-). A s tímhle tématem mě napadlo, sepsat vám, jaké chyby jsem ve své kariéře udělala já. A že jich bylo! Tak jsem seznam raději zkrouhla na ty nejhorší, ať tu nejsme do rána.

 

1.AROGANCE
Nejhorší prohřešek ze všech prohřešků. Tolikrát jsem si myslela, že jsem nejchytřejí, že všechno vím nejlíp a odmítala jsem naslouchat starším a zkušenějším. Jak pořád říkám – kdybych tenkrát, když jsem pracovala v Elle a můj kreativní ředitel byl fotograf Robert Vano, držela pusu a krok, mohla jsem být ve své kariéře o hodně velký kus dál. Odmítala jsem poslouchat “nějakýho starýho chlápka”, aniž by mi došlo, že ten starý chlápek znal osobně všechny módní ikony, které jsem já obdivovala. Že v New Yorku pracoval s těmi nejlepšími v oboru. Že se od něj můžu učit jak z encyklopedie. Že jsem si už tenkrát nedala facku

2. ZBRKLOST
Moje další specialitka 🙂 A popravdě, tenhle hřích mi vydržel až do dnešních dnů. Tak moc se řídím intuicí, že občas zapomenu použít mozek. Jak se říká: “Follow your heart, but take your brain with you.” Intuice je skvělý indikátor, ale v podnikání nemůžete spoléhat jen na ní. Občas musíte začít počítat a zapojit i praktický úsudek.

Je skvělé, když v sobě máte vášeň a nadchnete se pro nějaký projekt. Ale předem se zeptejte na praktické věci, třeba jaký máte k dispozici rozpočet. Pamatujete na vývoj s mým pořadem na Streamu? Kdybych se zeptala hned na začátku, zjistila bych, že jejich rozpočet je desetkrát nižší, než můj a nestálo by mě to tolik času ani nervů 🙂
3. NULOVÝ NETWORKING
Co většině lidí přijde přirozené, mě vůbec v hlavě nesepne. Networking je propojování lidí v podnikání i ve vašem okolí, udržování kontaktů s bývalými spolupracovníky a řekla bych taková “bdělost” při komunikaci s různými typy lidí.

Když se potkáte s někým novým, automaticky vám naskakují možnosti, s kým z vašeho okolí ho propojit, aby z toho vzniknul nějaký nový projekt. Nemluvím o dohazování rande…. i když vlastně taky 🙂 Mě nenaskakuje nic! Řekla bych, že to může souviset s mou asociálností nebo nižším IQ 😀

Zrovna tak vám radím, abyste pokud možno z každé pracovní pozice odcházeli tak, že nespálíte všechny mosty. Jednak to nesvědčí o vaší dobré povaze a za druhé netušíte, kdy vaše bývalé kolegy nebo šéfy budete potřebovat.
Ne nadarmo se říká: “Lidi, které potkáváš při cestě nahoru, potkáš i na cestě dolů.”

Čím vás ale můžu utěšit, je, že chybuje každý. A když přestanete brát své chyby jako selhání a začnete na ně pohlížet jako na zkoušku, ze které jste si měli něco odnést, pofrčí vaše kariéra až do nebes.

A jaké jsou vaše kariérní prohřešky a nectnosti? Máte nějaké? No, nestyďte se a podělte se o své zkušenosti, ať se necítím tak blbě 🙂

Mějte se nádherně a nezapomeňte, že nový podcast JAK ROZJET SVÉ PODNIKÁNÍ od nápadu až po financování bude live v neděli, 10. března 2019.


Xo, Vaše

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.