ZÁKLADY ŠATNÍKU Č.4: PRUHOVANÉ TRIČKO

móda & styling Mar 06, 2021

Krásný den, moji drazí! Od posledního článku uběhlo pět dní, ale já mám pocit, že to bylo pět let. A jako jediné vysvětlení vidím v tom, že se pro mě blogování a komunikace s vámi stala pomalu ale jistě závislostí. Moji rodiče už si zvykli, tatínek pravidelně dojíždí fotit outfity a dokonce ze 100 fotek už zvládá zaostřit skoro polovinu :-D. Maminka mě pravidelně telefonicky informuje o slevách v Jysku a dalších designových obchodech, protože objevila něco “co bylo bílý a určitě by to vypadalo dobře na fotce”. A zatím se neobjevil žádný nový Kevin, před kterým bych se musela potají plížit na záchod, abych mohla v klidu postnout fotku na instagram.

Navíc jsem objevila pár úžasných žen a dívek z blogerského světa, se kterými už se v restauraci ani neomlouváme, že před konzumací všechny nejdřív vytasíme telefony a foťáky. Teď už jen doufám, že tenhle můj nově objevený koníček baví i vás. Protože slovy klasika, kdyby to nebylo pro vás, tak si můžu vyprávět fóry doma do zdi a čekat, až se zeď rozsype ;-).

A teď k jádru dalšího základu šatníku. Obyčejné bílé tričko s černými proužky (anglicky se mu říká Breton Stripe)! Věřte nebo ne, tohle je klasika už od roku 1889, kdy ho v Bretani začali šít pro francouzské námořníky. Potřebovali něco vzorovaného do uniformy, aby byli vidět ve vlnách, když spadli přes palubu (chytré, že). Mimochodem, v prvních designu měla trička přesně 21 pruhů – každý pruh za jedno Napoleonovo vítězství.

Ovšem svou největší slávu tohle tričko zaznamenalo v roce 1917, kdy ho Coco Chanel dala do své “námořnické” kolekce. A od té doby ho má v šatníku každá stylová žena. Všechny šéfredaktorky francouzské Vogue mají celé sbírky takových triček.

Všechny mé klientky se mě pokaždé vyděšeně ptají, jestli náhodou vodorovné proužky nerozšiřují. Tak já vám něco prozradím. Je úplně jedno, jestli jsou vodorovné nebo svislé. Co je opravdu zásadní, je šířka pruhů a mezer mezi nimi. Čím užší černý proužek a širší bílá mezera mezi nimi, tím subtilněji budete vypadat. Naopak, když budete mít na sobě pruhy jako z přechodu pro chodce, budete vypadat jako almara, i když budou vertikální.

Teď když koukám na fotky, tak jsem vrchní část outfitu skutečně ladila jako poctu madame Coco – tvídové sako vymyslela ona, pruhované tričko dala do dámské kolekce taky ona a tu prošívanou kabelku navrhla v roce 1955 taky ona! Jen s těma vlasama neměla takový masakr, jako já, díky té úžasné maxi šále :-D.

A teď ještě v rychlosti, co mě, respektive vás se mnou čeká. Už od příštího pondělka bude celý týden jen ve znamení dárečků. Žádné outfity, jen samé nadělování. Každý den jeden/jedna z vás dostane nějaký úžasný dárek, který jsem pro vás vydyndala u značek, se kterými pracuju a na které já sama nedám dopustit. Dostanete kosmetickou sadu od Dermalogicy, nádherný vánoční balíček (spíš teda balík, podle rozměrů) od Nuxe (ano, samozřejmě, zázračný olej tam je taky a dokonce hned dva). Někdo z vás dostane tu mojí úžasnou zlatou žehličku Bio Ionic (teda ne mojí použitou, samozřejmě novou :-). Nebo kupu knížek o módě a stylingu, které jsem pro vás vlastnoručně vybrala v Martinusu. Dostanete kašmírový svetr od Felipe.cz, boty s kabelkou od Bati…. Ježiš, ono asi to dárkové šílenství bude muset trvat déle, než týden. To se nemůže do 7 dnů vejít! 🙂

Tak já se jdu rozcvičit, až budu s dárkama pro vás běhat na poštu a vy mějte nádherný týden! Nezapomeňte se usmívat, myslet pozitivně, vizualizovat si svá přání a poděkovat za všechno, za co jste vděční. Třeba i Coco za ten její nápad s námořnickými pruhy ;-).
Xo, Vaše
podpis_ja-1
Breton Stripe T-shirt – ZOOT

Blazer – ZARA

Leather Trousers – H&M

Boots – ZARA

Bag – Chanel

Knit Scarf – old (in grey HERE)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.