POMŮŽE VÁM KOLAGEN PROTI VRÁSKÁM? Tohle potřebujete vědět.

kosmetika May 11, 2021

 

Taky jste si toho všimly? Když jste se probudily ve dvaceti a přes půl obličeje jste měly obtisknutý pošltář, stačilo si jít vyčistit zuby, uvařit kafe a za tu dobu byl otisk pryč. Já se nedávno v kanclu přistihla, jak se zkoumám v zrcadle, co to mám za rýhu na obličeji. Předesílám, že byly 4 hodiny odpoledne. A víte co? Byl to stále ten obtisknutý polštář!

Můj kamarád mi tuhle vyprávěl, že ještě odpoledně měl na ruce obtisknuté ucho, jak jí měl celou noc nataženou pod hlavou 😀

To jsou hmatatelné důkazy toho, že nám v těle chybí kolagen. To je ta bílkovina, která udržuje naší kůži pevnou a bez vrásek (a kromě toho dělá ještě spoustu užitečných věcí s chrupavkami, klouby, vlasy, nehty, cévami… ). Všeobecně se má za to, že se v těle kolagen přestává tvořit po 35 roku věku (proto ty vrásky). Ale nedávno jsem mluvila s jedním profíkem, který mi sdělil, že podle posledních studií to s kolagen v těle jde do háje už po dvacítce!
Což mi připomělo oblíbenou větu několika mých kamarádek: “Až ty vrásky budu mít, tak si na ně koupím nějaký krém v drogérce.”
Nechci z tohohle článku udělat nějaký biologický elaborát, na to nemám zrovna vzdělání. Zato mám zkušenosti a kůži, které je už čtyřicetpět let. Takže zkušenosti s vráskami, celulitidou, řídnoucími vlasy a lámajícími se nehty mám teda na rozdávání.

Když jsem začala s firmou Oslo Skin Lab probírat možnosti spolupráce a způsob, jak dostat sypký kolagen ke všem ženám, které už nechtějí mít polštář přes půl obličeje ještě těsně před večeří, domluvili jsme se, že si nejprve nechám udělat sken obličeje, abych zjistila, kolik mé pokožce vlastně doopravdy je.
No nebudeme to dlouho protahovat – mému obličeji je přesně 56 let!!!
A to i přesto, že jsem se o něj začala opravdu dobře starat (hodně pozdě, ale přece). I přesto, že chodím na výplně vrásek, občas na botox, i na kosmetiku zajdu. Používám ty nejkvalitnější kosmetické přípravky. Padesátšest!

Když jsem se uklidnila z toho rozčilení a šoku, rozhodla jsem se, že s tím musím něco dělat a budu bojovat na všech frontách. Protože já jsem nepodědila dobré geny, holky Šafratovic pokaždé vypadají, že jsou matky sebe samých. Na přírodu se spolehnout taky nemůžu (už mi není ani 35, natož 20).

Takže jsem si okamžitě objednala první balení sypkého kolagenu, absolvovala svou první mezoterapii a objednala si další lahvičku séra vitamínu C.

Kolagenní peptidy The Solution od Oslo Skin Lab
Jak už jsem řekla, přirozená tvorba kolagenu se v těle po dvacátém roce věku začne snižovat a po 35 už abyste ho hledali lupou 🙂 Proto jsem byla tak nadšená, že se dá do těla dostat ve formě prášku nebo tabletek. Kolagen je v přirozeném stavu nerozpustný a z jídla se zase do těla špatně vstřebává. Proto se hydrolyzuje (no neptejte se mě, jak se to dělá) a já si ho teď rozmíchávám do pití.

Až si budete pořizovat kolagen jako doplněk stravy, dbejte na tyhle věci:
Typ kolagenu (Ten, který nejvíc potřebujete na ty zmiňované vrásky, celulitidu atd, je typ I.)
Můžete si vybrat mezi hovězím (a jinýma zvířátkama) a rybím. Každý je jiný, těžko je srovnávat. Jen ten rybí se musí zbavit toho mořského zápachu, takže je při zpracování nutné přidat o trochu víc chemie.
Zkontrolujte, jestli je skutečně bez příchutě a zápachu. Ono vám to nepřijde, když si ho dáte jednou dvakrát. Ale zkuste si borůvkovou chuť a chemický zápach pít každý den. Uvidíte, že vám to za týden začne lézt i ušima.
Obsah a množství kolagenu v přípravku, který si vybíráte. Ten, který jsem si vybrala já, je čistý kolagen typu I, nic víc a nic míň. V kolagenech, které jsou na českém trhu najdete (nebo by jste určitě měly najít) množství a typ kolagenu napsané v g nebo mg. V tomhle, co užívám já, od Oslo Skin Lab, je 2,5 g 100% čistého kolagenu Verisol, takže tam žádné další údaje o množství a složení kolagenu hledat nemusíte. Prostě tam nic jiného není.
Když jsem se ptala, proč má OSL sáčky na 2,5 g kolagenu denně, proč ne víc, opět mě nechali nakouknout do výsledku klinických studií. Zkoušeli i dvakrát větší množství a efekt byl úplně stejný. Takže těch 2,5 gramu je přesně to, co vám zaručí optimální výsledek. Proto, když si nejste jisté s přípravkem, který se chystáte užívat a chcete k tomu přistupovat trochu věděcky, zjistěte si, zda má nějaké klinické studie a nebo jinak prokazatelné výsledky.
A ještě pár mýtů, které rovnou pusťte z hlavy:
Kolagen budu brát chvíli, nastartuju jeho tvorbu a mám vystaráno. Ani náhodou! Nic nevydrží věčně. Jak jsem řekla, když se něco přestane tvořit, musíte to stále podporovat. Je to stejné jako, když se každý den mažete krémem proti vráskám. Také si jednou ráno neřeknete: “Tak, teď jsem se měsíc pravidleně mazala, tak teď další měsíc nemusím”.
Rybí je zdravější, než hovězí. Ani náhodou! Nechci být zastáncem hovězího jen proto, že ho používá Oslo Skin Lab. Jen jsem viděla jejich studie, jak precizně jsou hlídána stáda, ze kterých se potom kolagen bere a vzpomněla jsem si na to, kolik naměřili obsahu toxinů v rybách v Severním moři. Oslo Skin Lab je z Norska, k rybám mají mnohem snadnější přístup a přesto vyrábí kolagenový prášek z hovězího. Tak si říkám, že vědí, co dělají a proč 🙂
Když zdvojnásobím dávkování, efekt bude rychlejší. Viz, odstavec výše.
CO JSEM POZOROVALA ZA ZMĚNY A KDY NASTALY:
Účinky na kvalitu a elasticitu pokožky jsou prý viditelné až po 8 měsících a celulitida ustupuje po cca 6 měsících užívání. Já jsem první výsledky viděla už během prvního měsíce.

Kolageny jsou v Čechách registrovány jako doplňky stravy, proto tady nemůžu hlásat žádné lékařské účinky. Ale řeknu vám, co jsem na sobě po měsíci používání zaregistrovala já:

1. První, kdo si všimnul změny, byla moje kadeřnice, která nadávala jako špaček, že mi začaly strašně růst a houstnout vlasy a nestačí jí alobaly na barvu 🙂

2. Po druhé nadávala moje manikérka, že mi strašně rychle odrůstá gel lak 🙂 3. A poslední změny jste si všimly vy, moje čtenářky a followerky na instagramu. Když ve chvíli, kdy zažívám ten největší stres a o svou pleť se starám maximálně na 50%, jste mi začaly všechny svorně psát, jak nádhernou mám pleť a jak odpočatá jsem. Upozorňuju, že kvůli injekcím, kterém pravidelně dávám tátovi, spím maximálně 4 hodiny denně, místo mých nutných 8!
Můj fígl: The Solution kolagen o OSL se dá rozmíchat do čehokoli a nedělá hrudky. Jen jsem zjistila, že když ho nejdřív nasypete do skleničky a pak teprve zalijete tekutinou, nepotřebujete ani lžičku k rozmíchání, rozpustí se okamžitě.


SLEVOVÝ KÓD: Když se zaregistrujete k členství v Oslo Skin Lab, bude vám každý měsíc automaticky chodit balení sypkého kolagenu, rovnou s fakturou. Neplatíte nic dopředu, když členství budete chtít zrušit, nemusíte nikomu nic vysvětlovat, žádná výpovědní lhůta, zkrátka úplně v klidu. A když použijete slevový kód ALENKA60, dostanete na první balení 60% slevu!

CO JSEM POZOROVALA ZA ZMĚNY A KDY NASTALY:


Já vám říkala, že jsem to vzala z gruntu 🙂 Proto moje další kroky vedly do Asklepionu a nechala jsem si udělat hloubkovou hydrataci pleti kyselinou hyaluronovou čili mezoterapii. Používá se na to buď taková nastřelovací pistole s jehličkama, nebo, jako v mém případě, klasické vpichy jeden vedle druhého. Hodinu jsem musela sedět s anestetickým krémem na obličeji a pak za 10 minut bylo vymalováno.

Kyselina hyaluronová na sebe váže vodu a podporuje tvorbu kolagenu takovým fofrem, že už mezi dveřma, až budete z Asklepionu odcházet, uvidíte výsledek. Sice budete mít pleť zarudlou po všech těch miniaturních vpichách, ale já byla za 2 hoďky jak obrázek.

A jestli se chcete zeptat, jestli to nebolí, tak předem upozorňuju, že mě nebolí téměř nic. Takže tenhle zákrok mě skoro uspával 🙂

Jak jsem říkala, výsledek uvidíte v podstatě ihned a kyselina hyaluronová bude účinkovat půl roku až rok. Jestli patříte mezi do skupiny “netrpělivá, výsledky musím vidět hned”, tak je pro vás tenhle zákrok úplnou výhrou v loterii.

Celý tenhle zákrok stojí 7000 Kč.

 Sérum vitamínu C od Dermalogica


Tohle už je takový bonbónek na závěr. Vitamín C totiž dokáže podpořit účinky působení kolagenu a kromě toho, že byste do sebe měly dostávat céčko pravidelně ve stravě (nebo aspoň v šumivých tabletkách), podpořit celou tuhle kolagenovou anabázi můžete ještě pomocí krémů, které obsahují právě vitamín C.

Já už půl roku, každý den při ranní daily routine, používám tohle sérum od Dermalogica (může se používat ráno i večer, ale já si ho dost šetřím). Kdo mě sleduje na instagramu, ví, že mám úchylku na všechno, co má pipetku. Zcela nelogicky mi to prostě připadá, že je to nějak víc medicínské, takže zaručeně účinné 🙂 I s touhle mylnou teorií musím odpovědně prohlásit, že noční krém Sleep Sound Cocoon a právě tohle sérum jsou podle mého názoru u Dermalogica nepřekonatelné.

U vitamínu C je totiž největší problém, aby “nevyprchal”. Je velmi nestabilní a dostat ho do kosmetických produktů v co největší míře není žádná sranda a existuje opravdu hodně málo značek, které to po několikaletých výzkumech skutečně dokázaly. Tjadááá, Dermalogica je jednou z nich!

Sérum stojí 2490 Kč a při používání 1x denně mi balení vydrží 3 měsíce.

Za dva měsíce si jdu zopakovat opět sken obličeje, abych zjistila, jestli je mému obličeji míň, než původních 56 let 🙂 Samozřejmě vám dám vědět, s tím můžete počítat!



Děkuju Oslo Skin Lab za laskavou spolupráci.

PS: Jestli jste dočetly až sem, klobouk dolů, dámy! A víte co, když se se mnou podělíte o své zkušenosti a napíšete mi, jestli už jste něco z výše zmíněného zkusily, nebo se na to chystáte, nebo zkrátka jak proti vráskám bojujete vy, ze všech komentářů náhodně vyberu DVĚ Z VÁS. Jedné pošlu Biolumin-C sérum od Dermalogica a druhé balení The Solution kolagenového prášku na celý měsíc od Oslo Skin Lab. No řekněte, nejsem já to hodná holka?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.