OPERACE OČNÍCH VÍČEK KROK ZA KROKEM

kosmetika Mar 11, 2021

Krásný den vám všem! Tak dlouho jsem vám tenhle článek slibovala, ale musela jsem počkat aspoň měsíc, než se mi jizvy zahojí a jakž takž splasknu.

Než se pustíme do konkrétních kroků, jen vám chci vysvětlit, že operaci horních i dolních víček jsem už absolvovala na jiné klinice a výsledky byly naprosto tristní. Jedno oko menší a u pravého víčka mi poškodili nervy, takže ve chvíli, když jsem byla unavená, se mi pravé oko prostě samo zavřelo 🙂 . Proto jsem požádala lidi z Asklepionu, kteří se mi o obličej už chvíli starají, jestli by mi mohli pomoct. Dohodli jsme se na reoperaci spodních víček, které to potřebovaly jak sůl a na korekci horního pravého.

Nakonec to dopadlo tak, že to udělali komplet znovu 🙂

Fotky PO OPERACI nejsou dělané s žádným filtrem, jen u okna na přímém dopoledním světle.

A protože už jsem v podstatě recidivista, myslím, že všechny tipy, které vám teď sepíšu, můžete brát jako fakta při rozhodování:

1.Když půjdete na operaci horních NEBO dolních víček, doba hojení je mnohem kratší! Jakmile ale zvolíte cestu “když už tak už” a necháte si odoperovat obě najednou, počítejte s hojením přibližně měsíc. První týden určitě doporučuju zůstat doma! Budete totiž vypadat jako boxer po prohraném zápase. Brýle to spraví, ale na líčení zapomeňte, protože budete mít všude stehy.

2. Na vyndavání stehů půjdete zhruba za týden. Ani pak se nebudete moct další týden líčit.

3. Operace buď horních nebo dolních víček se provádí v lokálním umrtvení. Když půjdete na oboje najednou, počítejte s celkovou anestézii. Což znamená předoperační vyšetření, rozbory krve, měření EKG… Mně to udělali rovnou v Asklepionu, protože zřejmě tušili, že bych se k tomu jinak nikdy nedokopala 🙂 Počítejte s tím, že i tohle se musí platit, takže jestli máte známého lékaře, který vám vyšetření provede v rámci zdravotního pojištění, bod pro vás.

Anestézii si musíte zaplatit taky a je to skoro stejně drahé, jako zákrok samotný :-).

4. Ať už půjdete na jedny, nebo druhé, nebo oboje najednou, jdete hned po zákroku domů. Radím vám, domluvte si odvoz. Já skoro neviděla na krok :-). A po narkóze stejně nemůžete řídit.

5. NEBOLÍ TO! Sice budete chvíli vypadat jako oběť domácího násilí, ale fakt nebolí nic z celého procesu. Jediné, co vám teda povím, je, že hojení strašně svědí. A když si nemůžete oči pořádně promnout a poškrábat, je to někdy k zešílení.

6. Po vyndání stehů byste měly jizvy masírovat, čímž uspíšíte hojení. Nebudu vám lhát, nemasírovala jsem ani jednou. Takže se budu hojit pravděpodobně další půlrok 🙂 .

7. Modřiny jsem měla 2 týdny, ale pamatuju si, že při té první operaci jsem je měla měsíc a “cestovaly” mi po obličeji až k bradě. Tentokrát se už po 10 dnech daly skvěle zakrýt make-upem.

8. Finální výsledek uvidíte až za cca 6 měsíců a měl by vydržet minimálně 5 let. Záleží ovšem na elasticitě vaší kůže a samozřejmě na kvalitě zákroku.

 

A teď nejdůležitější věc: Nevybírejte si kliniku podle CENY! Tenhle zákrok stojí kolem 20 tisíc a když ho někde nabízejí za 4 tisíce, je to krajně podezřelé. Ovšem ani to, že zaplatíte spoustu peněz, vám nezaručí skvělý výsledek. Já jsem toho se svou první operací jasným důkazem. Zaplatila jsem tenkrát 28 tisíc, vypadala jsem jako po mrtvici a po půl roce jsem to měla ještě horší, než když jsem tam šla. Radím vám proto, udělejte si nejdřív průzkum. Najděte kliniku, kterou doporučují konkrétní lidé, které buď znáte osobně, nebo je sledujete na sociálních sítích.


A ještě ceny – horní a dolní víčka stály 15 500 Kč, s anestézií, předoperačním vyšetřením, pooperační péčí a všemi léky, které dostanete s sebou, byla celková cena 23 000 Kč.


Doufám, že vám článek pomůže v rozhodování. Za sebe můžu odpovědně říct, že pokleslá víčka opticky přidají dobrých 5 let navíc a to si málokdo může dovolit 🙂 . Ale vážně, víte, jaký mám názor na veškeré plastické a estetické úpravy obličeje – NEDĚLÁM TO PROTO, ŽE CHCI VYPADAT MLADŠÍ, ALE PROTO, ŽE CHCI VYPADAT ODPOČATÁ.
Mimochodem, když jsem o téhle operaci začala mluvit, nevěřila jsem, kolik mi od vás přišlo zpráv, že už jste na tom byly, nebo se k tomu zákroku chystáte. Takže “jít na víčka” už je vlastně takový standard, jak se o sebe starat. Sice to není nejlevnější sranda, ale výsledek stojí za každý halíř!

Mějte nádherný (odpočatý) nový týden a kdybyste měly ještě jakékoli dotazy, sem s nimi. Nebo se podělte o svoje zkušenosti s ostatními čtenářkami, víte, jak to tady máme už zavedené 😉 .



Článek vznikl za laskavé spolupráce s Asklepion – Klinika a institut estetické medicíny. Děkuju, Aničko i paní doktorko Singerová!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.