MOJE OLEJOVÁ VÝBAVA

kosmetika Mar 10, 2021

Původně jsem tyhle svou sbírku olejomalby chtěla nazvat sbírkou vyjetých olejů 🙂 . Všechno, co na fotce vidíte, denně používám a přísahám, že moje olejová úchylka ze mě nedělá mastňáka! Nejsem žádný beauty odborník a nic z toho, co vám budu psát, není placená reklama. Jen si říkám, že pro mé stejně zralé čtenářky, by se pár typů “na údržbu” mohlo určitě hodit..


Když mi bylo 20, používala jsem olej jen na tělo. Ve 30 k tomu přibyl i obličej a po 40 i vlasy. Dokonce i můj poslední parfém je olejový! A jsem přesvědčená, že kdybych to na sebe lila už od puberty, nemusela jsem s botoxem začít tak brzo. Jenže za mého mládí byla k dostání jen Indulona a oleje v Mototechně. Zato teď je všech naolejovaných značek tolik, že vám váš výběr snad trochu ulehčím svými letitými zkušenosti.

O zázračném oleji Nuxe už jsem vám psala. Patří do zlatého fondu mé sbírky už víc než 15 let. Vždycky jsem si ho musela přivézt do zásoby z jakéhokoli letiště, kde jsem byla. A rvala jsem ho do kufrů ještě dlouho poté, co se dal už běžně sehnat v českých lékárnách (celá já!). Je nemastný (ano, nechápu, jak olej může nebýt mastný, ale je mi to jedno, jestli funguje tak dokonale, jako tenhle), nádherně voní, používám ho na celé tělo včetně vlasů a navíc se v koupelně moc hezky vyjímá. Dokonce jsem k vánocům od kamarádky Klárky dostala ten ze speciální edice se třpytkami. To byla paráda. Blýskaly se mi nohy, jako bych měla ty nejlesklejší “tělonky” a blýskala se i celá koupelna :-). Jediné, na co si dávejte při aplikaci dávat pozor, abyste měly suché ruce. Lahvička je totiž skleněná a pád na dlaždičky nevydrží (vyzkoušeno, potvrzeno).

 

O ceramidových kapslích od Elizabeth Arden už jsem se taky zmiňovala. Jsou mému srdci (a peněžence) nejblíž ještě déle, než Nuxe olej. Láska k nim už trvá 23 let! A jestli vás čas nepřesvědčí o jejich kvalitě, tak už nic. Kdyby to nestálo takový ranec, tak se v nich i koupu! Dalším už docházejícím produktem je sérum na redukci pigmentových skvrn od Kiehl’s. Patří do kategorie péče proti stárnutí (čili moje kategorie) a já ho používám na obličej, krk, dekolt a dokonce i na hřbety rukou (my na fleky na rukách s mojí maminkou dost trpíme).

A tohle jsou nejnovější přírůstky do mé olejové sbírky. Řeknu vám, nechápu, jak jsem doteď bez téhle značky mohla existovat. Pořád jsem jí tak záviděla všem těm americkým blogerkám (ano, nejvíc Damsel in Dior, haha), stejně, jako značku Glossier nebo dekorativku od Tarte. Nejsem žádná beauty odbornice, takže mě ani nenapadlo, že tahle značka už je v Čechách k dostání. Jenže jak ten život občas dokáže zařídit i pěkné věci, udělalo se mi 2 dny před natáčením na obličeji něco příšerného. Teda, ne, že tohle by byla ta hezká část příběhu 🙂 . Dostala jsem doporučení na zázračné ruce paní Andělky (ano, opravdu se tak jmenuje!) do Top Beauty Studia. Ta čarovala skoro 2 hodiny a přísahám, v životě jsem nezažila takovou masáž obličeje a tak dokonalou kosmetiku. A s čím si myslíte, že čarovala? S Dermalogicou samozřejmě! Ale zpátky k olejům… Precleanse olej se používá v úplně miniaturním množství na začátek večerního čištění pleti a pleť “předčistí” tak dokonale, že už ani nevím, proč jí pak dál opečovávám. A Overnight Repair Serum pod večerní krém. Jak říkám, kdybych znala Andělku (a Dermalogicu) před 10 lety, tak teď vypadám na patnáct!
Jestli je některá z vás také příznivkyně olejů, nezapomeňte se se mnou podělit o vaše tipy. A jestli jedete jen v krémech, určitě vyzkoušejte některý z mých tipů. Ručím za ně! Krásný den a ať vám všechno jde jako po… oleji.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.