JAK SI VYROBIT VLNY, KTERÉ VYDRŽÍ ASPOŇ 2 DNY

kosmetika Mar 10, 2021

 

Krásný den, moji milí. Slibovaný vlnicí článek je tu! Nebudu vám psát sáhodlouhé litanije a dělat ze sebe odborníka přes účesy. Abych pravdu řekla, na úpravu vlasů (a líčení) mám obě ruce levé a teď vůbec nepřeháním. Já si neumím udělat ani culík! Takže se vám vše, co jsem se naučila od odborníků, pokusím sepsat stručně, jasně a výstižně.

Přesně vám popíšu postup jak na “rychlovlny”, které vám vydrží minimálně do druhého dne a dole pod článkem máte prolinky na všechny konkrétní produkty, které k tomu používám. Jdeme na to…

1. PŘEDVLNÍCÍ ÚPRAVA
Protože mám napletené vlasy (Great Lengths z Cool Salonu), musím si po vyfenování nejdřív žehličkou vlasy trochu “zcelit”. To znamená, že si přežehlím přesně tu část, kde moje vlasy končí a začínají ty cizí. Takže jestli máte jen “svoje” vlasy, tenhle bod úplně přeskočte.

2. TEPELNÁ OCHRANA
Nejdřív musíte vlasy trochu chránit, než se na ně vrhnete s rozžhavenou kulmou. Takže první krok – nastříkat po celé délce Oribe Heat Styling Spray. Nemusíte ho používat na každý pramen zvlášť! Stačí prostě lehce přestříkat, než se vám roztopí kulma 🙂 .

3. TYP KULMY
První zásadou úspěchu u vln je správný nástroj. Jasně, že beach waves uděláte i žehličkou. Jenže tak svoje vlasy trápíte ještě mnohem víc, než je nezbytně nutné. Už jsem o tom psala v článku TADY. Takže vám s čistým svědomím radím – pořiďte si na vlny kulmu!

Nezapomeňte, že kulma musí mít nastavitelnou teplotu, která začíná ideálně na 80°C (což je málokterá!). Na jemné evropské blonďaté vlasy bohatě stačí na natočení teplota 100 stupňů. Já to se svou přidělanou hřívou vykotlím i na 200 :-).

4. SPRÁVNÝ SKLON KULMY
Když nechcete mít na hlavě místo beach waves kremrole, musíte kulmu vždycky držet směrem kolmo dolů! A co vám budu povídat, s klasickým typem kulmy jsem se vždycky buď spálila, nebo si vykloubila ruku v rameni. Takže můj tip (NENÍ TO PLACENÉ!!) je jednoznačně absolutně famózní Hot Tools Curl Bar!!! Nic lepšího jsem pro nás “ne úplně zdatné” nenašla.

Kulma má tvar vrtačky (haha), je prostě zahnutá do pravého úhlu, proto vlasy automaticky budete natáčet směrem dolů. Takže se skvěle drží a NIKDY jsem se s ní ještě nespálila. A to je na někoho, kdo má jizvu po spálení kulmou i na břiše (!!!) fakt co říct 🙂 . Protože kromě zahnutí má ještě jednu skvělou vychytávku, kterou oceníte až při používání – má na konci žhavicí tyče umělohmotné zakončení, které si v klidu opřete o druhou ruku. Nebolí vás tudíž ruce, nespálíte se a v pohodě si natočíte i vlasy vzadu na temeni hlavy, kam prostě nedohlédnete.

Můj soukromý tip: Když beru prameny na vlnění, moc je nečešu, prostě co vezmu, to vezmu. Pak je celý účes takový přirozeně rozcuchaný a vlny nejsou tak divně nepřirozeně pravidelné. Je to trošku “prasárnička”, ale výsledek funguje, takže co :-).

5. ABY VLNY VYDRŽELY
Když chcete, aby vám vlny vydržely minimálně dva dny, každý pramen po tom, co ho natočíte, přestříkejte jemným sprejem Oribe Free Styler Working Hair Spray. Někdo ho sprejuje ještě před tím, než ho začne vlnit. Jenže když jsem to zkoušela, tak mi to strašně “zaprasilo” kulmu, takže já přestříkávám až po navlnění. Ať tak či tak, důležité je, že na navlněný pramen už NESAHEJTE a vlňte zase další. Až takhle uděláte celou hlavu, nesahejte na ní minimálně 10 minut!! Vlasy musí vychladnout, to znamená, že zafixují tvar. Když do toho začnete hrabat, zničíte všechno, o co jste se snažily. Takže vydržte a nesahat!

6. JDEME DO FINÁLE
Po vychladnutí vlasy přestříkejte Oribe Superfine Strong Hair Spray. Tenhle extra fixační sprej je vážně bomba. Jen se nelekejte, když ho nastříkáte, tak strašně lepí! Ale ničeho se nebojte, za pár sekund to lepení úplně zmizí a vy můžete udělat poslední krok k dokonalým vlnám – předkloňte se a rukama si prohrábněte vlasy, narovnat se a je hotovo 😉 . Samozřejmě můžete použít jemný kartáč pro “splácnutí”, budete-li chtít, ale vůbec to není potřeba.

A je to! Tak ještě pro jistotu v bodech:

  • každý pramen před nebo po navlnění přestříkněte sprejem
  • na navlněné prameny nesahejte
  • po navlnění počkejte aspoň 10 minut, než do vlasů začnete sahat
  • sklon kulmy vždycky musí směřovat kolmo dolů!

    Celý tenhle proces na mých prodloužených vlasech trvá 7 minut. A příště vás naučím fígl, jak si udělat beach waves na dlouhých vlasech za 2 minuty ;-). Ale to je trik opravdu jen pro dlouhovlásky. Postup, který jsem teď vám popsala v článku, funguje na jakoukoli délku, která se už dá navlnit.

Doufám, že vám článek pomohl a že odteď už vám tvoření vln bude dělat radost a ne vás prudit :-). Kdybyste měly samy nějaký osvědčený trik, sem s ním! Ráda si nechám poradit jak já, tak určitě i ostatní čtenářky, takže se nestyďte a pište.

Přeju vám nádherný víkend a příští týden už je na řadě článek o líčení krok za krokem. Ještě pár takových článků a bude ze mě beauty guru :-D.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.