JAK PŘEDĚLAT TREND OSMDESÁTEK DO BUSINESS LOOKU

móda & styling Mar 08, 2021

Krásné ráno, moji milí! Tohle je poslední várka fotek s pracovním názvem “Alenka neumí nastavit správně foťák a chudák tatínek, který fotí, na to nevidí, takže se nesnažte najít nějaký ostrý bod, neb tam žádný není.”

Tentokrát bude článek zase trochu o módě a stylingu, když už jsem ta “učitelka” 🙂 Mimochodem, nějaká vtipalka na FB mi tuhle napsala vzkaz, který zněl: Škola styku. Haha, very funny, ale rozhodně nejste první, má drahá. A ani nejlepší. Myslím, že absolutní top byla verze jednoho policisty, který mi uděloval pokutu za špatné parkování. Prohlásil úplně vážně: “To víte, slečno, když to vaše autíčko je strašně nápadné, jak máte přes celé dveře ten nápis ŠKOLA SMYKU.” 😀

Takže smykem zpátky k módě. Chci vám ukázat jeden z největších trendů letošní sezóny: kalhotový kostým. Tenhle trend patří do retro návratů 80′ let, ze kterých jsou mladší ročníky u vytržení a my starší, kteří jsme v osmdesátkách museli žít a přežít, jsme z něj… no řekněme rozpačití. Právě proto kostýmky s kalhotama střihu “mrkve” a dvouřadým sakem stylu “beztvará krabice” vůbec nezvládám. Chtěla jsem vám ukázat, že i tenhle trend můžete nosit, stačí jen malá úprava v případě, že:

1. Jste osmdesátkami museli projít.

2. Máte typ postavy “těžší spodek”, popřípadě “bujný dekolt”.

3. I přesto vás kalhotové kostýmky baví.

4. Musíte nosit kostým do práce a už nevíte, kde brát a nekrást :-).

Takže místo boxy saka, které střihem připomíná krabici od televize a postavě, která má ženské křivky, rozhodně nepomáhá, zvolte projmuté sako. Klidně nechte dvouřadé zapínání, jen zvolte trochu zkrácenou délku saka.

Místo mrkváčů si pořiďte kalhoty s dlouhými rovnými nohavicemi. A když budete chtít přidat trochu “dramatu”, tak ať jsou ty nohavice dostatečně široké, že vám při chůzi budou plandat.
Tak a je to. Když k tomu přihodíte ještě červenou rtěnku, nebude hlava, která se za vámi neotočí (vlastní zkušenost).

Jasně, že největší pozornost poutají výrazné barvy nebo zářivě bílá. Takže jestli nechcete/nemůžete v kanceláři moc dráždit okolí, sáhněte po tlumenějších barvách.

A jedna rada na závěr: kostým má skvělou vlastnost. Z jednoho kusu můžete jedním šmahem sestavit 3 naprosto odlišné outfity! Takže se toho nebojte a určitě si jeden pořiďte! Když budete dávat pozor na dobrý střih, naděláte s ním parády na minimálně dalších 5 let.

A jestli nevlastníte celý kostým, ale jen jednu jeho část, tak tu druhou prostě dokupte ve stejné (nebo aspoň podobné) barvě. Stejně, jako jsem to udělala já. Sako jsem už měla, tak jsem jen dokoupila kalhoty a mám vystaráno.
Mějte nádherný den! Jo a ještě jsem vás chtěla o něco moc poprosit. Mám od vás uložených pár mailů s konkrétními otázkami ohledně stylingu, módy, trendů atd. Proto bych ráda udělala jeden článek, ve kterým na všechny dotazy odpovím (i s názornými příklady pochopitelně). Takže jestli ještě některá z vás má něco na srdci, s čím si neví v módě rady, sem s tím! Nebo mi napište rovnou mail [email protected] – ne skola smyku! 🙂 Moc ráda to pro vás udělám, ať jsem vám taky v něčem užitečná 😉
Xo, Vaše
podpis_ja-1
Sako – ZOOT

Kalhoty – ZARA

Boty – H&M (už jsou bohužel 2 roky staré, ale dole najdete odkaz na podobné a stejně pohodlné!)

Kabelka – GUCCI

Hodinky – SWATCH

Rtěnka – 16H DERMACOL (odstín 04)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.