JAK PEČOVAT O KOŽENÉ OBLEČENÍ

móda & styling Mar 06, 2021

Krásný den, moji milí! Hned na začátku musím pochválit sebe (a samozřejmě i vás za trpělivost!) – ten šílený dvouměsíční pracovní masakr včera skončil!!!!!!!!! A víte, co? Přežila jsem ho a dokonce ve zdraví! Už dlouho jsem na sebe nebyla tak hrdá. A ze všeho nejvíc se teď těším na blogování. Mám vymyšlených tolik článků! Taky jsem pro vás domluvila nádhernou soutěž a hlavní cena, ta fakt bude stát za to (jsem v ní totiž já 😉 ). Dokonce přemýšlím o změně vzhledu blogu… a o ZMĚNĚ JMÉNA (blogu, ne svého)! A když člověk není 14 hodin denně v práci a po návratu domů nepadne do spánkového komatu už mezi futrama, hned se kreativní práce dělá s větší lehkostí.

Myslím, že už bylo na čase. Dva měsíce jsem si nekoupila nic nového na sebe a ve skříni mám jen 10 bílých košil a kalhoty, které mi ve velké většině nejsou. A s takovým arzenálem se outfity fotí vážně těžko. Proto, jak už víte, nedám dopustit na “osobní uniformy”. V téhle z fotek jsem posledních pár týdnů v podstatě žila.

Pokaždé se rozesměju, když mi některá z vás napíše, že kožené kalhoty mít nemůže, protože si pokaždé představí Rosse v koupelně s napatlaným krémem a pudrem. Tak jen podotýkám, že Rossovy kožeňáky byly z té “staré” tvrdé kůže, z té, co se šijou motorkářské kalhoty. Kožeňáky z háemka a ostatních masovek jsou mnohem jemnější a přísahám, že se mi tohle nikdy nestalo. Naopak jsem v nich ve zdraví přežila celou zimu (to je ta obrovská výhoda přírodních materiálů, jen ty vás opravdu zahřejí).

Jsou mojí uniformou v kožené i koženkové variantě a mám je mnohem radši, než džíny. Možná proto, že černá barva je moje happy color a když pracuju, nic jiného nenosím (černá neodvádí pozornost a můžete se tak líp soustředit, obzvlášť, když pracujete “očima”). A jak už víte, u jednobarevných outfitů je základem úspěchu kombinování různých materiálů. Takže win win situace.

Jo a normálně je peru v pračce! Obrátím je naruby, dám program “vlna – studená voda” a pak je suším na ramínku blízko topení. Nedávejte je přímo na topení, pak strašně ztvrdnou a chvilku trvá, že je zase “onosíte” do měkka. Tyhle už mám přes rok a jsou pořád funkční, takže mi v tomhle můžete důvěřovat. Zrovna takhle to dělám s koženýma bundama i teniskama.

Takže až se mě příště zase moje kamarádky zeptají, jak to dělám, že mám tenisky pořád bílé a pak hned dodají “jo vlastně proto, že nemáš děti”, musím jim vysvětlit, že je to především proto, že mám pračku :-).

 


Mějte nádherný týden a zase se brzy stavte. Chystám pro vás velký projekt o základech jarního šatníku, tak snad vám trochu ulehčím nákupy na novou sezónu.
Xo, Vaše
podpis_ja-1
Kožené kalhoty – H&M

Kabát – HUNKY DORY

Tričko – MANGO

Šátek – ALEXANDER MCQUEEN

Kabelka – GUCCI

Tenisky – ADIDAS ORIGINALS

Brýle – RAY-BAN

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.