JAK NOSIT BÍLOU BARVU V ZIMĚ

móda & styling Mar 06, 2021

Krásné ráno, drazí moji! Tenhle outfit bych s klidným svědomím mohla pojmenovat “Potkali se u Kolína” (doufám, že je tady někdo, kdo si ještě pamatuje tenhle večerníček = pochopí můj vtípek). Ale protože jste na módním blogu, nazvu ho profesionálně – winter white. To je označení pro celobílé outfity, které se nosí v zimě, ačkoli ještě nedávno to bylo vlastně módní faux pas. S touhle “bílou” restrikcí přišli Amíci a ještě tak před 10 lety se směla nosila jen od 28. května (Memorial Day) do prvního pondělí v září (Labor Day).

A pak, před 6 lety, přišla Rachel Zoe coby návrhářka se svou první zimní kolekcí, která byla celá bílá a bylo vymalováno (na bílo). Od té doby Amíci přestali prudit a bílou můžete nosit, jak je vám libo. Samozřejmě, v LA se to bílá v zimě nosí, když tam mají největší mrazy 25 °C nad nulou 😀 . Ale ať si to někdo zkusí obléknout tady, když z nebe padají trakaře a v MHD je bordel jak v tanku! Takže já tomu neříkám winter white, ale brave white (ve volném překladu: bílá pro odvážné povahy). Osobně nedoporučuji majitelům dvounohých a čtyřnohých miláčků. Ale pro single holky s autem je to velmi efektní (haha).

Tuhle frajeřinku jsem si ale mohla dovolit jen proto, že venku bylo sucho a v kabrioletu už dlouho nejezdím se staženou střechou. To jen hned na začátek, na vysvětlenou. Konec vzdělávacího okénka.

Když jsem tenhle článek včera psala, přesně v tuhle chvíli mi došly nápady. Tak jsem vzala telefon a napsala své spřízněné duši (Luci, ano, tohle je o tobě), ať mi poradí, o čem mám psát. A přišla mi tahle zpráva: “O módě v Čechách a jejím vývoji? Nebo jak jsi začínala? Tvůj pohled na blogy? Co bys poradila svému mladšímu já? Jak ses vnímala ve 20, ve 30 a teď a proč je to teď nejlepší? Výhody a nevýhody vlastního podnikání? Zkušenosti (třeba i negativní), které tě posunuly dál? 10 věcí, které o tobě nevíme (nějaké pikošky)? Jak vypadá tvůj pracovní den?…. Tohle by zajímalo mě.”

Po dočtení jsem polkla a odepsala, že jsem chtěla nápad na jeden článek, ne na články na jeden rok! A tak mě napadlo, jestli něco z Lucky navrhovaných témat by zajímalo i vás ostatní. Protože mě by to teda nezajímalo vůbec 😀 😀 😀 .

Notabene, kdybych to měla vzít šmahem, tak móda v Čechách, jak říká můj milovaný Robert Vano, neexistuje. My máme pivo a svíčkovou, módu mají v Paříži. Své začátky, dvacetiny a třicetiny už si vůbec nepamatuju. Podnikání v ČR je šílenství. Svému mladšímu já bych poradila, ať se KAŽDÝ VEČER odličuje. Můj pracovní den je pokaždé delší, než si ráno myslím. A co o mě nevíte? Víte o mě VŠECHNO! Tak a článek je hotový, díky Luci 😀 .

Ale teď vážně, jestli by vás z těch zmiňovaných věcí cokoli zajímalo, napište mi to, prosím, do komentářů. Moc ráda vám připravím článek na přání!


A jako už tradičně, děkuju nastotisíckrát za pravidelnou dávku vašich komentářů! O tomhle by si většina blogerek mohla nechat jen zdát. A já až teď chápu, co tím blogerské kolegyně myslí, když si chválí ten pocit sounáležitosti, interakce a propojení se čtenáři. Je to tak boží! Takže do svého seznamu “jak si zlepšit náladu během jedné minuty” bych měla ještě zařadit: přečíst si vzkazy od svých čtenářů.
Xo, Vaše
podpis_ja-1
Teddy coat – H&M

Trousers – ASOS

T-Shirt – COS

Sneakers – H&M

Bag – LIDL… ano, čtete dobře! 🙂

Brýle – z benzínové pumpy v Hoštce za 59 korun (ano, ještě stále čtete dobře 😀 )

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.