COOL VLASY Z COOL SALONU

kosmetika Mar 10, 2021

Kdybych nebyla v mládí pako, tak jsem možná mohla mít svojí hřívu. Jenže jsem si ve dvaceti při cestě na Barbados nechala udělat na hlavě 180 copánků a v pětadvaceti jsem tomu nasadila korunu a nosila jsem na hlavě dredy. Výsledkem čehož se můj nynější počet vlasů rovná 5 chlupům dvěma řadama. Navíc patřím k těm, kterým vlasy dorostou jen do určité délky a pak se začnou ulamovat. Řeším to tak, že si už 15 let nechám vlasy zahušťovat a prodlužovat. Za tu dobu jsem vyzkoušela několik způsobů připevňování v různých kadeřnických salonech. A zakotvila jsem v salonu COOL, kde dělají keratinové spoje a jsem tam naprosto spokojená už pěkných pár let.
Občas mě chytne nostalgická nálada, “koupené” vlasy si nechám sundat a většinou tak za měsíc už běžím zpátky, ať mi vlasy znovu nandají. Protože čím kratší vlasy, tím víc práce s nimi je. A vytvořit objem na tom mém chmýří znamená každodenní mytí, žehlení nebo kulmování. Prostě neznám nic pohodlnějšího, než hřívu dlouhou aspoň po ramena. Navíc se to docela líbí chlapům 😉 .

 

Pro ty z vás, které zkušenosti s prodlužovanými vlasy nemají, tak jen fofrem – po 2-3 měsících je nutné jít na “posunutí”. Vlasy totiž rostou s těma vašema, takže spoje už jsou pak daleko od hlavy a jsou vidět. Vlasy se celé sundají, ošetří a připraví znovu na připevnění. Mezitím se dobarví odrosty vašich vlasů a pak se znovu připevňuje. Tohle rozhodně není práce na pár minut. Takže se připravte, že strávíte s holkama s COOL tak 4 až 5 hodin. Proto si s sebou vždycky nosím comp a během celé procedury si v klidu pracuju.

Tohle je Adél, specialistka na blonďaté barvy a balayage (to určitě znáte, to je to barvení, kdy vám zůstanou jakoby přirozené odrosty). Nejenom, že má zlaté ruce, ale navíc má úžasný smysl pro humor. Jo a taky velkou trpělivost. Což je u mě občas dost potřeba, protože než najdu inspo obrázky nebo se vymáčknu, co vlastně na té hlavě chci, trvá to věčnost. A pak to většinou skončí slovy: No prostě chci to, co máte na hlavě vy 🙂 .

Když jsou vlasy do/obarvené, začne čarovat majitelka salonu COOL, Káťa. Napojovat cizí vlasy je strašná piplačka. Ale jí to neuvěřitelně odsejpá. Navíc je to ženská, která je tak v pohodě, že jí občas ten její přístup nepokrytě závidím. Kdykoli si vymyslím nějakou novou ptákovinu, kterou jsem viděla na instagramu (naposledy jsem chtěla vyzkoušet vlasy, které se připevňují na páscích, ne po pramínkách a mají je všechny naše oblíbené německé blogerky), tak to nejdřív sama prozkoumá, objedná a vyzkouší. Pak mě k tomu teprve pustí (v případě páskových vlasů nepustí, prý bych z toho já zešílela).

V salonu COOL používají evropské vlasy z vlastního výkupu. Mají výhodu, že jsou jemné. Takže jestli máte svoje vlasy extrémně jemné, tohle je pro vás ideální volba.

Tohle je typický výjev – já zabraná do práce, Káťa taky. Mimochodem, tahle super žena má nejen svůj vlastní kadeřnický salon, ale také dost velkou rodinu. K tomu stihla během posledního půl roku porodit čtvrté (!!!) dítě, vyhrát 2. místo v mezinárodní soutěži Colorista roku 2016, udělat redesign salonu a pořád být milá, vtipná a… prostě cool 😉 .

Když jsou vlasy “nasazené”, musí se ještě prostříhat, aby vypadaly co nejpřirozeněji. Většinou to vypadá tak, že já hulákám, ať střihne víc a Káťa huláká, že nestřihne, protože proč jsme to teda nasazovaly 🙂 . Jenže každé další posouvání po těch 2-3 měsících znamená, že se vlasy musí trochu zkrátit, takže i když budou napoprvé hodně dlouhé, tak za ten rok nebo dva, co je budete nosit, se zkrátí vlastně automaticky. Proto doporučuju nechat kadeřnici dělat, co uzná za vhodné, protože ona (narozdíl ode mě) už ví.

Happy me! A když se tak na sebe koukám, tak vlasy by byly a teď je nejvyšší čas udělat něco s těma vráskama na čele.

Prodloužené vlasy krok za krokem. Na té první fotce jsou moje vlasy bez kadeřnického zásahu, uprostřed už jsou dobarvené (náznak odrostů tam teď chci mít pořád, je to totiž vážně pohodlné) a vyfoukané, takže to vypadá, že mám vlasy, ale věřte mi, nemám! A na závěr výsledné mega vlny. Popravdě, ty si doma nikdy sama udělat nedokážu, tak si je užívám aspoň od Káti..


A ještě pro přesnost pár údajů:

  • Doba trvání celé procedury (sundání, barva, nandání) je 4 až 5 hodin. Když budete chtít vlasy jen nandat, tak je doba samozřejmě kratší.
  • Délka vlasů, kterou mám já: 40 cm.
  • Počet pramínků: cca 120.
  • Cena: 15 000 Kč.
  • Pocit, když mě viděl můj chlap: k nezaplacení 🙂
    Takže jestli se chystáte udělat sobě (nebo svému chlapíkovi) radost, skočte se podívat do salonu COOL. Ty holky jsou tak normální a dělají svojí práci tak dobře, že bych vás sem jinak fakt neposílala. A pozdravujte je ode mě! Jo a kdybyste měly ještě nějaké dotazy, pište, co budu vědět, vykecám.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.