BEAUTY TIP: JAK SE ZBAVIT PUPÍNKŮ PŘES NOC

kosmetika Mar 11, 2021

 

Jak asi víte, v poslední době jsem přeborník ve zdolávání pupenců, které mi raší jako houby po dešti. Příčinu vím (vsuvka: choďte pravidelně k zubaři!), jen ty následky mě dovádějí k šílenství.

Protože už jsem vyzkoušela snad úplně všechno, můžu se s vámi s klidným svědomím podělit o 4 věci, které opravdu fungují! Jen upozorňuju, že to jsou “rychlé” řešení na všechny ty fujtajbly, které čas od času vyraší přes noc a vy netušíte, kde se vzaly. Rozhodně tím nevyřešíte akné, které vás dlouhodobě trápí.

Na to jednoznačně doporučuju najít si kosmetický salón Dermalogica a nechat si vypracovat plán na uzdravení. Radím vám to z vlastní zkušenosti! Před třema lety jsem měla pleť v tak dezolátním stavu, že jsem to už chtěla vzdát. Kosmetička z Dermalogicy mi udělala kompletní “fitness plán” pro můj obličej a za půl roku jsem vypadala líp, než kdy předtím.

To jsou ty zázraky!

Maska Fizz Mask od Dermalogica

Emulze Breakout Clearing Booster od Dermalogica

Vodička s jílem Drying Lotion od Mario Badescu

Neviditelné nálepky od Balea (z dm drogerie)

Fizz masku si dávám, když jde do tuhého. Kromě toho, že “dezinfikuje” obličej, tak ještě čistí černé tečky a ty já vážně nesnáším 🙂 Jen upozorňuju, trochu smrdí. Ale to tyhle beďaro věci vlastně všechny. Je to krém, který si nanesete na celý obličej a během pár sekund začně maska pěnit a dělat svou práci. Trochu to svědí, ale nehrabejte si na obličej, nechte jí, ať dělá, co umí 🙂

Breakout Clearing Booster by se tak hezky dal přeložit jako zrychlený čistič beďarů. Nejdřív jsem si ho dávala na celý obličej, ale pak jsem byla dost vysušená. Takže teď ďubkám jen na postižená místa.

Jílová vodička Drying Lotion je super vynález! Ten růžový jíl (upozorňuju, že netuším, co to je, jen to prostě vypadá, jako jíl), se vatovou tyčinkou nanáší na pupínky a přísahám, do rána je pupenec pryč!

Teda, když si ho předtím nestihnete roznípat 🙂 . V tom případě samozřejmě zmizí pupenec, ale kůže zůstane rozdrápaná. Proto vám (i sobě!) kladu na srdce, nenípejte!

Samolepky z déemka skvěle fungují na ty malé “zmetky”, které cítíte, jak se klubou, ale ještě nejsou vidět. Stačí nalepit přímo na ohrožené místo a ráno máte pokoj. Je to skvělá prevence právě ve chvíli, kdy už víte, že se na obličeji něco děje, ale katastrofa ještě nepropukla.


Jak jsem psala na začátku, tohle jsou vychytávky pro ty z vás, kterým se občas pleť zblázní a vzpomene si na pubertu. Jakmile máte dlouhodobě problémy s akné, nespoléhejte se na tuhle rychlou pomoc a začněte úplně z gruntu.

Mějte nádherný den bez pupínků. A jestli máte své tajné tipy (ne, zubní pastu nepočítám 🙂 ), podělte se se mnou, i s ostatními!

Tohle není sponzorovaný post, jen moje vlastní zkušenosti, o které se s vámi s radostí podělím.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.