5 NEJLEPŠÍCH (business motivačních) PODCASTŮ

kosmetika Mar 11, 2021

 

Když vám občas na instagramu zmíním úryvek z nějakého podcastu, který mě zaujal natolik, že se s vámi prostě musím podělit, pokaždé mi píšete, ať vám dám tipy na podcasty, že posloucháte jen ten můj 🙂

Tak už nebudu posílat otisk displeje svého telefonu se seznamem podcastů, které odebírám, každému z vás zvlášť, ale naservíruju vám je rovnou pod nosánek.

Důležitá poznámka: Neposlouchám žádné české (kromě občas Forbes Česko)! Zrovna tak u mě v “knihovně” nenajdete žádný podcast, kde dotyčné hodinu vypráví, co dělaly minulý týden jejich děti a co vařily k večeři, a to ani kdyby to říkaly v angličtině 🙂 . Já u podcastů neodpočívám. Od toho mám severské detektivky v tištěné podobě. Podcasty potřebuju (fakt jsem zjistila, že už je to psychická potřeba!) jako dobíječ baterek, jako motivaci ke své práci i v soukromí. Když si je pouštím ráno v autě po cestě do Prahy, pak vlítnu do kanclu a práce mi odsejpá od ruky šíleným fofrem!

Třeba to budete mít taky tak! A neangličtinářům se moc omlouvám.
GOAL DIGGER PODCAST

OVERNIGHT SUCCESS

 

Žena, která založila 2 kosmetické značky (Rodial určitě znáte!) je vlastně důvod, proč jsem začala natáčet podcasty já! Celou svou podnikatelskou cestu popisuje tak srozumitelně, že rozumím každému slovu i se svou přízemní angličtinou. Možná je to tím, že je původem z Řecka, tak mluví pomalu a vyslovuje jako pro prvňáky 🙂

Tyhle podcasty jsou víc zaměřené na osobní růst, než na byznys jako takový. No zkrátka, co si budeme namlouvat, celou myšlenku Marie Hatzistefanis jsem v podstatě okopírovala od A do Zet.

Nejlepší epizoda: Rozhovor s make-up artistou Mariem Dedivanovicem, který líčí Kardashianovic klan a jeho, respektive matky Jenner: “Abys byl úspěšný, musíš vstávat hodně brzo. Jak můžeš řídit impérium, když spíš a přitom celý svět už pracuje?”


WORK PARTY

Tenhle podcast moderuje Jaclyn Johnson, další žena, od které bych nejradši okopírovala celý její život (teda mínus ten uječený americký přízvuk). Stejně jako Maria napsala i ona knihu a ve svém podcastu zpovídá úžasné hosty: ty nejlepší světové blogerky, influencerky a ženy z showbusinessu.

Malá nápověda: Právě Jaclyn mě inspirovala k mému novému projektu, který připravuju. Uzrával mi v hlavě snad rok, a pak, jak už se to tak děje, se zjevil tenhle její podcast, koupila jsem i její knihu a všechno to do sebe zacvaklo. A víte, co se říká – nic se v životě neděje náhodou!

Nejlepší epizoda: Season 2 Epizoda 5: rozhovor s herečkou Jameela Jamil. Právě tady jsem slyšela naprosto dokonalý popis ohledně positive body image: “Nechci mluvit o pozitivním myšlení ohledně svého těla. Já totiž nechci o svém těle uvažovat a mluvit vůbec. Ani pozitivně, ani negativně. Toužím po neutrálním vnímání těl.”


SECOND LIFE

Moderátorka podcastu Second Life je Hillary Kerr, která ještě s Katherine Power založila před 10 lety megaúspěšný online magazín Who What Wear. Hlavním tématem všech rozhovorů, které Hillary vede, je radikální změna života/kariéry, opravdu takový druhý život. Nádherné, lidské a navíc má Hillary dokonale kultivovaný projev, jemnou angličtinu, zkrátka já se vždycky musím začít usmívat, když jí slyším.

Nejlepší epizoda: #68, což je díl, kde dělá rozhovor právě se svojí obchodní partnerkou Katherine Power. Vzpomínají na začátky, kdy se obě potkaly v americké edici Elle, jak obě odešly a společně založily svůj magazín…. A až vám budu o tom svém novém projektu moct povyprávět víc, vzpomeňte si na popis těhle dvou žen. Vsadím se, že budete v šoku! 😉


LIKETOKNOW.IT INFLUENCER RADIO

 

 

Amber je zakladatelka affiliate programu Reward Style (toho, kam je teď téměř nemožné se dostat), to znamená, že spolupracuje s těmi nejlepšími blogerkami/influencerkami na světě. Christine Andrew z blogu Hello Fashion Blog, nebo moje osobní ikona Courtney Kerr z Kerrently.com… Holky, které mají milióny a milióny (nejen peněz) followerů 🙂

Takže jestli se chystáte založit blog a udělat z něj výdělečný podnik, nebo už blog máte a chcete ho posunout na další level, tohle je vaše “must listen”.

Nejlepší epizoda: Kromě zmiňované Courtney (hodně zábavné) asi ta s blogerkou a podnikatelkou Jamie O’Banion, která kromě toho, že je bývalá Miss Dallas, vystudovala chemii, dělala modelku, založila absolutně přelomovou kosmetickou značku GloPro, tak kromě toho všeho má ještě TŘI děti. A povídání s ní je fakt nádherné.

Tohle jsou tedy moje hvězdy, na které sázím, když se rychle potřebuju dostat do pracovní nálady. Funguje to na 100%.

Doufám, že vám přinesou stejnou dávku motivace a nápadů, jako přinesly mě! Mějte nádherné dny a brzo zase na počtenou.

Jo, abych nezapomněla – samozřejmě uvítám jakýkoli váš tip! Posloucháte nějaké podcasty, které souvisí s byznysem, přístupem k práci, motivací a novými nápady? Já i všichni ostatní čtenáři vám budeme vděční za inspiraci!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.