3 NEJDŮLEŽITĚJŠÍ RADY PRO LEPŠÍ ÚČES

kosmetika Mar 10, 2021

Abyste měli každý den “very good hair day”, nestačí jen perfektní přípravky a super nástroje (to je jako byste měli Ferrari, ale neuměli řídit). Potřebujete k tomu ještě ty správné informace. Já je tahám z Františka z Fellini a vy jestli nemáte svého Františka, teď máte mě. A já vám teď prozradím 3 nejdůležitější informace, bez kterých můžete vlasy čechrat do omdlení a stejně vám to kýžený výsledek nepřinese. V tomhle článku se dozvíte, co jsem dělala celý život blbě a ani jsem o tom nevěděla.

1. MYJTE SI HLAVU, NE VLASY!
Když se ve 43 letech dozvíte, že si neumíte ani pořádně umýt vlasy, tak začnete pochybovat úplně o všem :-). Já vážně neměla tušení, že o vlasy při mytí vlastně vůbec nejde. Každý vlas má totiž samostatnou mazovou žlázu, takže přes noc (obzvlášť, když jste vrtící typy) to na hlavě udělá své. Proto když si umyjete jen vlasy, základ (pokožka hlavy) zůstane umaštěný. Proto se na vlasy vykašlete a opravdu si šamponujte kůži na hlavě. A dodržujte tyhle zásady:
Vlasy nejdřív pořádně namočte. Opravdu nechte vodu proniknout i pod ten poslední vlásek. Nestačí to jen tak ošuchat. Jakmile nebudou nacucané vodou, tak je myjete úplně zbytečně, protože se k nim šampon nedostane.


Šamponujte lebku, ne vlasy.
Pokaždé šamponujte 2x.


To, že máte vlasy dobře umyté, poznáte snadno – šampon musí být napěněný, jako je pěna na kapučínu. Jakmile v ní budou velké bubliny, ještě pořád nemáte čisté vlasy.

 

 

2. NAHOŇTE OBJEM NAHOŘE, NE DOLE!
Zásadní termín je “klobouková linie”. To je ta část hlavy, na které se vám zasekne klobouk, když si ho nasadíte. A odtud nahoru musíte být při fenování nejvíc puntíčkářští. Když nahoníte objem dole na krku a na “šošolku” se vykašlete, budete mít na hlavě místo účesu takovou epesní stříšku. Když budete honit objem na krku i na temeni, budete mít Saskii Burešovou 😉 . Ideální je si vlasy prosušit v předklonu, pak oddělit horní vlasy (kolem dokola po kloboukové linii), zamotat je a připevnit skřipcem, vyfoukat spodek klidně jen přes prsty a s vrškem si pořádně vyhrát. Hezky přes kartáč a všechno směřovat vzhůru.
K fenování patří ještě jedna triviální rada, která vám opravdu ulehčí život. Jste-li praváci, fén držte vždycky v levé ruce, kartáč vždycky v pravé! Fénem totiž nic dělat nemusíte, jen namíříte na správné místo a držíte, proto potřebujete mít kartáč v té šikovnější ruce. Jinak vám při každém fenování hrozí, že se před zrcadlem umlátíte (jako se to dělo mě v podstatě celý můj život).

3 . NA ROVNÉ VLASY ŽEHLIČKA, NA KUDRNY KULMA!
Já si vždycky myslela, že to žehličkou zvládnu obojí. Jasně, dá se to zvládnout a ušetřit. Problém je v tom, že když si děláte vlny žehličkou, vlasy tím dostávají strašně na frak. Při žehlení je tlak na jednotlivé prameny rovnoměrný a plynulý. Když žehličku překroutíte, děláte to mnohem větším tlakem. A určitě se vám sem tam žehlička uprostřed vlny zasekne, takže to musíte jet ještě jednou… Proto vám jak já, tak František, vřele doporučujeme, udělejte sobě i svým vlasům radost a dopřejte si tyhle stylingové nástroje oba. Hlavně ty jemnější vlasy kolem obličeje vám poděkují.

 


A teď teprve nastává správný čas pro zapojení těch všech zázračných přípravků. Pro moje chmýří mi František doporučil Volumistu a Maximistu od Oribe (zní to trochu jako Pat a Mat, že jo?), které najdete dole pod článkem. Navíc jsem vám tam dala prolink na mojí “zlatou” (doslova a do písmene) žehličku, kulmu a kartáč. Na všechny výrobky Bio Ionic máte totiž ode mě až do konce listopadu 15% slevu! Stačí zadat na konci objednávky slevový kód ALENKA15.
A ještě pro jistotu – tohle není placený článek! Žehličku jsem si opravdu koupila (a využila svůj slevový kód 😉 ). František mě česal a stříhal zadarmo. Ale myslím, že hlavně kvůli tomu, když viděl, v jakém stavu jsou moje vlasy a jak “mooooc pěkně” umím pracovat s fénem 😀 .
P.S.: Jestli se chystáte na žehličku od Bio Ionic, mám pro vás tip: Na jemné a kratší vlasy rozhodně tu úzkou. Jestli máte hřívu jako kůň převalský, tak určitě tu širší.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.