3 JEDNODUCHÉ STYLINGOVÉ TIPY

móda & styling Mar 08, 2021

Krásný den, drahouškové! Nebudu se vám tu rozepisovat, jak šílené mám teď období (pracovně). Podle mě je totiž konec roku náročný pro nás všechny. Proto jsem pro vás tentokrát připravila zase jeden “návodný” článek, který by vám mohl pomoct v každodenním životě a aspoň trochu vám ho ulehčit. Mám pro vás 3 JEDNODUCHÉ STYLINGOVÉ TIPY, kterých se můžete držet zuby nehty a vždycky budou fungovat. Na jakýkoli typ postavy, v jakémkoli věku 😉 .

PRAVIDLO Č. 1: UDŽOVÁNÍ ROVNOVÁHY
Zachování rovnováhy je základ v oblékání jakékoli postavy. Když máte nahoře něco objemného, spodní část outfitu by měla být úzká. Zrovna tak naopak – když máte elastické tričko, už si k němu neberte skinny džíny, ale kalhoty volnějšího střihu.

Rovnováhu udržujte nejen při objemu, ale i v délce. Dole něco dlouhého (viz šaty), nahoře něco krátkého (viz bunda). Dole minisukně (to se u mě už nedočkáte 🙂 ) = nahoře třeba košili, která sahá až pod pas. A takhle bychom mohli pokračovat až do halelujá. Je to jako rovnice – jednou se naučíte princip a po zbytek života máte vystaráno.

PRAVIDLO Č. 2: KOMBINOVÁNÍ BAREV
Nejjednodušší způsob, jak zkombinovat různé barevné odstíny bez chyby, se jmenuje kombinace “tón v tónu”. V tomhle outfitu je odstín hnědé. Od světle béžové, až po tmavě hnědou.
Když se chcete pustit do kombinace různých barev, dodržujte základní pravidlo: studené barvy k sobě, teplé k sobě. A kdybyste tápali, které jsou které, tak tady je zjednodušené rozdělení:
TEPLÉ: červená, žlutá, oranžová

STUDENÉ: modrá, zelená, fialová

NEUTRÁLNÍ: bílá, černá, béžová, šedá
Neutrální barvy můžete libovolně kombinovat mezi sebou i s jakoukoli barvou z teplé nebo studené škály.

Samozřejmě tohle rozdělení je hodně triviální. Na kurzu stylingu svoje kurzistky učím ještě složitější kombinace s různými barevnými podtóny, ale pro běžný “provoz” vám bohatě stačí tahle základní mnemotechnická pomůcka, se kterou si v klidu vystačíte 😉

PRAVIDLO Č. 3: VYUŽÍVEJTE EFEKTU KONTRASTU
Je hezké, být někdy za holčičku se vším všudy, od hlavy až po paty. Ovšem hrozí, že to po čase začne být nuda. Proto si zkuste před každým novým outfitem, který se na sebe chystáte vzít, zopakovat: něco ženského vs. něco pánského.
Jako tyhle volánkové šaty, jsou typicky ženské. Tak jsem k nim přihodila “leteckou” bundu, která zastupuje zmiňovaný pánský prvek. Tímhle způsobem se dá velmi jednoduše povznést outfity o level výš. A konečně si užívat módu jako hru a neodsouvat jí jako něco povrchního, co je nepodstatné. Ale o tom už jsme mluvili tisíckrát 😉 .

Doufám, že vám tenhle zjednodušený výklad aspoň trochu pomůže a že se vám outfit líbí. A kdyby vám přece jen něco nebylo ještě jasné, pište do komentářů a rozlouskneme to spolu.
Mějte nádherný týden a jestli jste dočetli až sem, máte mé velké díky!
Xo, Vaše
podpisA_black
Šaty – ZOOT

Bunda – ZOOT

Kabelka – COCCINELLE

Boty – NELLY.COM

Brýle – TEZYO

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.